Select Page

 

Simon Jenko, Simon  Gregorčič in Anton Aškerc so naši znani pesniki, o katerih se učimo tudi v šoli. Ampak tudi  učenci naše šole so v pisanju pesmi in zgodb precej dobri. Tako se je kmalu pojavila ideja o tem, da bi lahko priredili literarni večer, na katerem bi se učenci predstavili s svojimi pesmimi.
Literarni večer se je res odvil, in sicer v sredo, 13. 3. 2013. Začel se je ob sedmih zvečer, trajal pa je približno uro in pol. Prišlo je veliko učiteljev, nekaj povabljenih učencev in starši, ki so med programom navdušeno ploskali. Večer je bil razdeljen na sedem sklopov, ki so si bili različni po temah. Prvi sklop je imel naslov Knjiga, pravljični svet. V njem so učenci predstavili svoje misli in pesmi o knjigah in pravljičnem svetu. Drugi sklop je imel naslov Užij dan, tretji  Življenje, sanje, četrti Osebe, ki nam zaznamujejo življenje, v katerem so učenci pisali predvsem o družinskih članih. Peti sklop je imel naslov Ljubezenske. V tem sklopu so učenci pisali o ljubezni. Šesti sklop je imel naslov Uspavanke, ker se je takrat literarni večer že bližal koncu. Sedmi in hkrati zadnji sklop pa je nosil naslov Mi smo svet.

 

Nastopali so nekateri učenci devetih razredov Matične šole in Centra. Na programu ni bilo le recitiranje pesmi in zgodb, ampak tudi predstavitev tistih, ki se na naši šoli ukvarjajo z glasbo in plesom. Ajda iz 9. č je zapela pesem z naslovom Vsak po svoje, ki jo vsi poznamo iz filma Gremo mi po svoje. Jerca Uranič iz 7. c je izvedla baletno točko ob spremljavi violončela, ki ga je igrala Katarina Minatti iz 9.c.

Še prekmalu je bilo večera konec. Za konec so nas nastopajoči povabili še na ogled pesniških zbirk, ki smo jih izdelali devetošolci. Tudi pesniške zbirke so bile čudovite, najbolj pomembno pa je, da smo se za nastanek le-teh zelo potrudili.

 

Veliko učiteljev je literarni večer pohvalilo, starši pa niso bili nič manj zadovoljni. Tudi meni je bil literarni večer zelo všeč, zato upam, da se bo še kakšen zgodil v bližnji prihodnosti.

 

Iza Lebar, 9.c

Literarni večer – video

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

slika2

slika4

slika3