Select Page

 

 

7. državno tekmovanje iz znanja o prvi pomoči osnovnošolcev- Debeli rtič – 11.5. 2013

 

Krožek RK OŠ Simona Jenka Kranj se je s svojimi člani pripravljal  na tekmovanje o znanju prve pomoči.

V sredo, 24.4. 2013 smo na regijskem tekmovanju iz znanja prve pomoči dosegli prvo mesto in se uvrstili na državno tekmovanje na Debelem  rtiču.

V soboto, 11.5 2013 smo  se zjutraj opremljeni z znanjem in  nujnimi pripomočki  ( škatlica prve pomoči) odpeljali na tekmovanje. Zastopali smo gorenjsko regijo.

S seboj smo imeli navijače iz OZRK Radovljica ( ekipo iz OŠ Antona T. Linharta) , OZRK Kranj in nekaj staršev tekmovalcev.

Z nami je bil tudi prostovoljec  Jure Avsec iz ekipe prve pomoči pri Klubu mladih prostovoljcev Kranj, s katerim smo se pripravljali na praktični del tekmovanja od januarja 2013.

 

Po verifikacijski prijavi smo izžrebali številko  ekipe in to je bila številka 3. Dobili smo vse potrebne napotke pri pozdravnem govoru Borisa Plavšiča- vodja ekip prve pomoči pri RK   Slovenije.

Najprej so tekmovalci pisali teoretična  znanja o prvi pomoči in o delovanju RK Slovenije.

Potem je sledil praktični del na štirih delovnih mestih na območju zdravilišča Debeli rtič. V soboto je deževalo, tako da so imeli tekmovalci skorajda izredne razmere. Delovna mesta za praktični del so bila simulacija nesreč, ki se lahko pripetijo kjerkoli. Na vsakem delovnem mestu sta bila dva neodvisna ocenjevalca, ki sta točkovala vsako ekipo. Kot mentorica sem ekipo lahko  samo opazovala.

Po končanem tekmovanju smo imeli kosilo in razglasitev rezultatov.

Kar malo jezni smo bili na primorsko vreme , saj je po praktičnem delu tekmovanja  nehalo deževati.

Ekipa krožka prve pomoči je dosegla odlično 4. mesto izmed 8-ih ekip iz vse Slovenije.

Bili smo najmlajša prijavljena ekipa.

Pri razglasitvi rezultatov so nam čestitali :

  • predstavnica Zavoda za šolstvo Ljubljana
  • delegat mednarodne federacije RK v Bruslju

 

Vsi skupaj smo zelo ponosni  na njihovo prikazano znanje, organiziranost in iznajdljivost v danih okoliščinah. Vse  dobljene izkušnje bomo prenesli v naslednje šolsko leto, najpomembnejše

pa je , da se  s tem znanjem učimo za življenje.

Še enkrat vsem skupaj čestitamo za  odlično uvrstitev.

V ekipi so tekmovali: Lara Grims, Anja Pavec, Sara Remic, Anamarija Brankovič, Žana Ciglič , Luka Badalič in Gaber Jaklič-  učenci 6. č OŠ Simona Jenka Kranj.

Z ekipo sva se trudila in oživljala  z njimi mentorica Irena Hudobivnik in prostovoljec Jure Avsec.

Zahvala tudi našim namišljenim poškodovancem- Urši, Zali, Žanu, Žigu, Davorju in hvala tabornikom Rod Staneta Žagarja mlajši,  da smo lahko vadili na majanju na Globokem  in bili del njih.

 

Ob tej priložnosti se zahvaljujem tudi vsem staršem za podporo, posebej  ga. Ani Koritnik in  ga. Barbari  Remic za tisk na majicah, da smo ponosno lahko predstavljali našo šolo.

Zahvaljujem se tudi  OZRK Kranj za dobro organizacijo in izpeljavo v povezavi z   državnim  tekmovanju .

Še nekaj utrinkov iz tekmovanja…..

DSCN0019 DSCN0003 DSCN0008 DSCN0013 DSCN0018

 

Kranj, 17.5. 2013

mentorica krožka: Irena Hudobivnik