Select Page

Ste že kdaj videli kako izgleda šola ponoči? Kako je, ko vsi zapustijo razrede in na šoli ni več nikogar?

Učenci 6. in 7. razredov, ki še posebej radi beremo, smo se 22. novembra na matični šoli udeležili noči branja. Ker je bila tema branje, smo si za začetek izdelali svoja knjižna kazala. Naredili smo jih kar iz kolaža, nanje pa smo prilepili ali narisali vzorce. Nastalo je kazalo podobno pošasti, ki ga lahko zataknemo za stran v knjigi.

Preselili smo se v knjižnico, kjer sta nam knjižničarka in učiteljica prebrali finske, arabske, kitajske, indijanske in afriške pravljice. Zgodbe so nas takoj pritegnile, ker sta učiteljici pripravili posebno vzdušje in smo se med poslušanjem preselili v svet pravljic. Kasneje smo še sami prebrali nekaj zgodb in v skupinah izdelali plakate o poslušanih pravljicah. Zanimive so bile tudi predstavitve naših najljubših knjig. Pred spanjem (spali smo kar v spalnih vrečah v majhni glasbeni učilnici v najvišjem nadstropju na Matični šoli) smo si ogledali še risani film Aladin in čudežna svetilka.

Zjutraj smo drug drugemu predstavili plakate in tudi sami napisali pravljice po vzoru prebranih zgodb in s kvizom zaključili naše druženje.

Noč bomo zagotovo še kdaj ponovili.

Lara Pungerčar, 7. č

DSCN0539

DSCN0575

DSCN0625