Select Page

Prostovoljstvu prijazno mesto Slovenske Konjice so 19. maja gostile prostovoljce iz vse Slovenije.

ProstovoljstvoLogoJPG

junaki_logo

Prostovoljstvu prijazno mesto Slovenske Konjice so 19. maja gostile prostovoljce iz vse Slovenije v okviru Slovesnega dne prostovoljstva, ki ga že tretje leto zapored organizira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva.

 

Bilo je prijetno, veselo in kot se za ta dan spodobi tudi slovesno. Udeležence sta nagovorila župan Slovenskih Konjic, Miran Gorinšek in Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije. Za glasbeno spremljavo pa so poskrbeli učenci glasbene šole Slovenske Konjice in Dejan Štemberger, ki je občinstvo navdušil z igranjem na hang drum.

 

Uspeli so podeliti nazive in posebna priznanja:

  • Naj prostovoljcu v javni upravi
  • Junakom našega časa in
  • Prostovoljstvu prijaznim mestom

 

Med JUNAKE NAŠEGA ČASA so bili uvrščeni in tako prvič pridobili naziv tudi učenci naše šole:

 

OŠ Simona Jenka Kranj – za prostovoljstvo v tretji triadi

 

Prostovoljstvo na OŠ Simona Jenka v Kranju poteka z namenom širjenja vrednot, ki povezujejo in soustvarjajo odprto, prijazno in spoštljivo šolsko klimo. 17 mladih prostovoljcev 7., 8. in 9. r pomaga pri učenju sošolcem z učnimi težavami. Z delom so začeli letos januarja in doslej opravili že približno 350 ur.

Poleg tega so se na letošnji Dan za spremembe odzvali tako, da so medsebojnemu prijateljstvu in gradnji spoštovanja na šoli namenili kar teden dni. Starejši učenci so obiskali mlajše in skupaj izdelovali zlate ribice, simbol prinašalca sprememb v akciji Dan za spremembe.

V tem šolskem letu so naredili pomemben korak naprej k razvijanju solidarnosti, dobrih medsebojnih odnosov in prostovoljstvo umestili v svoj način delovanja pri širjenju vrednot.

 

VSEM NAGRAJENCEM ČESTITAMO!

 

Več na povezavi: http://www.prostovoljstvo.org/?t=news&id=3021