Select Page

V oktobru bomo na predmetni stopnji izvedli teden dejavnosti, ki bo potekal med 11. in 18. oktobrom 2017. Pri teh dejavnostih obravnavamo vsebine, ki so del učnega načrta, torej gre za vzgojno – izobraževalni proces v drugačni obliki.

Prepletale se bodo različne oblike dejavnosti – obiski zunanjih institucij (muzeji, koncert, ogledi in delo na terenu), delavnice in predavanja v šoli ter pouk po urniku. Za vsako dejavnost so ali bodo učenci dobili navodila pri učitelju, ki organizira dejavnost ali v njej sodeluje (potek, potrebščine, posebnosti). Za vse dni velja, naj bodo učenci primerno oblečeni (glede na vreme), obutev naj bo udobna, za dejavnosti v šoli potrebujejo copate.

Učenci bodo tudi ob dnevih dejavnosti prevzeli šolsko malico. Kosilo bo mogoče po povratku v šolo, razen 11. 10. za 9. razrede, ko je povratek načrtovan okrog 18. ure. Za to ekskurzijo naj imajo učenci s seboj dodatno malico.

Urnik pouka bo zaradi udeležbe učiteljev na dejavnostih prilagojen. Učenci naj nadomeščanja spremljajo na spletni strani.

Učenci v tednu dejavnosti dobijo veliko informacij in znanja. Za uspešno izvedbo je potrebno spoštovanje šolski pravil in navodil za delo, dobra volja in redno obiskovanje dejavnosti. Če se otrok dejavnosti ne more udeležiti, morajo starši to pravočasno sporočiti razredniku.

Razpored dejavnosti, odhode in trajanje si lahko pogledate na spodnji povezavi.