Select Page

Planinski krožek OŠ SIMONA JENKA vabi na pohod na Španov vrh (1844m).

 

v soboto, 20. oktobra 2018 se ob 7.30 uri dobimo pred Osnovno šolo Jakoba Aljaža (pred dvorano na Planini)

PROGRAM IZLETA:

Izhodišče:  Planina po Golico

Cilj: Španov vrh  (1334m)

 

OPIS POTI:

S parkirišča nadaljujemo po asfaltirani cesti, ki nas po nekaj minutah hoje pripelje do označenega križišča, kjer nadaljujemo desno v smeri Španovega vrha in smučarskega doma Črni vrh. Cesta po kateri nadaljujemo vzpon preči potoček in nas le nekaj korakov naprej pripelje do neoznačenega križišča, kjer nadaljujemo po levi vse bolj strmi cesti. Strmina nato kmalu popusti in vse bolj razgledna pot, ki poteka čez številne travnike nas hitro pripelje do smučarskega doma Črni vrh.
Višje opazimo smerno tablo za Španov vrh, ki nas usmeri levo, na stezico, ki se vzpne mimo številnih počitniških hiš. Naprej se pot za kratek čas položi in nas pripelje iz gozda na razgledna vršna pobočja Španovega vrha. Po nekaj nadaljnjih korakih hoje, stopimo na rob smučarske proge, po kateri se v nekaj minutah nekoliko bolj strmega vzpona povzpnemo na Španov vrh.

 

ČAS HOJE:  3 ure

TEŽAVNOST: lahka označena pot

OBVEZNA OPREMA: Naj bo vremenu primerna (topla oblačila), pohodni čevlji. Malica iz nahrbtnika.

PRIHOD v Kranj ob 14:00 uri

VODJA IZLETA: Primož Černilec

CENA IZLETA: 12 EUR

 

Zaradi organizacije prevoza vas prosimo, da udeležbo na izletu obvezno pisno potrdite na e-mail: jana.sivec@guest.arnes.si, najkasneje do torka, 16.10.2018.

Učitelj ŠPO: Jana Sivec

V Kranju, 11.10.2018