Select Page

Tudi letos je potekalo tekmovanje za Cankarjevo priznanje. Da bi izvedeli, kakšna se je učencem, ki so se udeležili tekmovanja, zdela knjiga, sva šolski novinarki obiskali nekatere razrede predmetne stopnje in jih vprašali za mnenje.

6. in 7. razredi so morali prebrati dve knjigi in sicer Predpravljice in pripovedke (Andrej Rozman Roza) in Kozlovska sodba v Višnji Gori (Josip Jurčič). Učenci so povedali, da sta jima bili knjigi všeč, povedali so tudi, da je Jurčičeva malo bolj starinska, ampak jim je bila vseeno všeč. Večini je bil najljubši lik g. Šilček in osel, všeč pa jim je bilo tudi, da se pisatelj poigrava z liki. Knjigo bi priporočili mlajšim.

V 8. in 9. razredu pa so brali Gremo mi v tri krasne (Nataša Konc Lorenzutti). Knjiga pripoveduje o mladih najstnikih in njihovih problemih. Učencem je bila knjiga všeč, vendar so bili nekateri mnenja, da je mlajši ne bi razumeli. Ni jim bilo všeč, da otroci niso bili zadovoljni s tem, kar so, ter govorica mladih. Najljubša oseba v knjigi sta jim bili Lucija in Uroš. Knjigo bi vseeno priporočili svojim bližnjim in sošolcem.

Tia Franko in Sara Kete, 8. b