Po dolgem in počez – november

Prišel je novi mesec in z njim nove dogodivščine za gozdno bando.

Izkoristili smo (zadnjo?) sončno in razmeroma toplo soboto. Dobili smo se pred našo šolo in se podali na znano lokacijo. 

Pričakala nas je čudovita kulisa. Sonce je svetilo skozi drevje, da so se jesenski listi prikazali v najlepših barvah. Takoj smo popravili “naš” bunker, preverili če “tobogan” še dela, si naredili trampolin in zadihali…. mmmmm…

Kmalu smo se prestavili malce naprej, saj smo imeli danes delo. Nahrbtniki so bili težki, polni suhih drv, mesnin in ostalih priboljškov. Jap… zakurili smo ogenj in si pripravili pravo pojedino. Najprej smo uredili ognjišče, pospravili suho listje, ogradili s kamni. Nato smo se lotili postavljanja ognja. Kako pa bo najbolje, da ga postavimo? Naredili smo strategijo in se lotili dela. Od dračja, do trsk, do vedno debelejših (suhih) drv. Vsak je imel možnost, da je prižgal vžigalico in poskusil zakuriti ogenj. Ugotovili smo, da ni tako enostavno. Jaaaaa!!! Uspelo nam je!!!

.

Med tem si je moral vsak priskrbeti svojo palico, ki jo bo uporabljal pri peki. Nina in Tadeja sta nam jih našpičili. Ko se je ogenj razplamtel, smo na plan privlekli raznorazne specialitete. Penice, hrenovke, klobase :), testo, banana, jabolko… mmm.. kako je zadišalo po gozdu po dobrotah.

Po pojedini smo si vzeli še nekaj časa za prosto igro, nastavljanju sončnim žarkom, skrivanju, eni so uživali ob ognju, drugi ob reku Kokri. Lepo nam je bilo.

.

Na koncu smo pogasili ogenj in se odpravili še na krajši sprehod in nazaj proti šoli.

Strinjali smo se, da je čas spet minil prehitro. Lepo nam je, ko smo v gozdu. Tu postajamo pravi prijatelji. Delimo si stvari, preskušamo se v novih veščinah, si pomagamo, si dovolimo biti otroci. Umazani, nasmejani, srečni!

Komaj čakamo nove dogodivščine. Kaj nam bi prinesel december? Morda nam postreže že s snegom???

 

To takrat pa lep pozdrav od gozdne bande!

Comments are closed.