Športno – naravoslovni tabor 2.r

Drugošolci smo od 16.1.2019 do 18.1.2019 uživali na taboru. Tokrat smo se za spremembo odpravili v Dolenjo vas pri Čatežu, kjer smo uživali v CŠOD Čebelica. Z nami so bivali še prijatelji iz Gorič.

1. DAN:

Pot z avtobusom je hitro minila. Prispeli smo pred naš novi dom za naslednje tri dni. Opazili smo, da je v domu zelo veliko stopnic. Zato smo se kar utrudili, da smo vse kovčke spravili na podstrešje (tam so bile namreč naše sobe). Ko smo se nastanili v sobe, smo opazili, da postelje še niso oblečene. Kaj pa sedaj? Kam to gre??? Kako naj to spravim noter??? S skupnimi močmi nam je uspelo. Še dobro, da smo bili v sobi s prijatelji, da smo si pomagali drug drugemu.

Po napornem delu je sledilo obilno kosilo. Mmmmmmm… kako je teknilo.

Po kosilu smo imeli nekaj prostega časa za igro s prijatelji in urejanje sob. Ugotovili smo namreč, da sobe ocenjujejo?!?!!? Splača se potruditi. Po počitku smo imeli sestanek, kjer smo dobili podrobna navodila. Kaj bomo počeli, kje bomo to počeli, kako se oblečemo, obujemo… Precej navodil, a ker smo dobro poslušali, nismo imeli nobenih težav.

Naš razred se je odpravil na pohajkovanje po bližnjem gozdu. Izvedeli smo, da v teh gozdovih prebiva škrat Čatež. Da reveža ne bo zeblo (pripravljalo se je na sneg), smo mu izdelali dom. Poskrbeli smo, da ne piha, da ima trdne stene in nepropustno streho. Po dobro opravljenem delu smo se odpravili še na gozdni poligon. Skakali smo po skalah, premagovali nadnaravno težke ovire, tekli v hrib, plezali čez debla… Predvsem pa uživali!

Dobro predihani, rdečih lic, smo se odpravili nazaj v našo bazo. Pričakala nas je sadna malica in popoldanske dejavnosti. Tu smo izvedeli veliko o vremenu. Ugibali temperaturo, pretentali termometer, ugotavljali iz kje piha veter, zakaj je topel. Koliko novih podatkov!!

Po večerji nas je čakala še ena zanimiva dejavnost. Toplo smo se oblekli in obuli, nadeli smo si odsevne jopiče. Razdelili smo si petrolejke in se odpravili na nočni pohod. Pot ni bila težka, oči so se nam hitro privadile na noč. Vmes smo si vzeli malo časa in si ogledali zvezde. Žal je bilo kar precej oblačno, tako da nismo videli veliko zvezd.

 

Vrnili smo se nazaj v dom. Preoblačenje, umivanje zob, namestitev v postelje, stisk k svoji igrački, v mislih smo poljubili domače in LAHKO NOČ!

2.DAN:

Noč je minila mirno, zato nas zgodnja ura vstajanja (7.00) ni motila. Prebudil nas je maček Muri in dež 🙁 A za nas ni ovir. Zajtrk, jutranja nega, urejanje sob, oblačenje, dežnik – in akcija. Odpravili smo se na pohod. Naš cilj je bila Čateška gora. Najprej smo morali del poti prehoditi z dežniki.

A kmalu se nas je dež ustrašil, tako, da smo pot prehodili po suhem. Po poti smo odkrivali jelenove jezike, spoznali del Levstikove poti od Litije do Čateža, ugotavljali kje raste mah, koliko litrov vode gre v sod, poslušali žolno, ugotavljali in da imamo precej veliko kondicije. Nasmejani in rdečih lic smo se vrnili v dom. Upam, da kuharica ni bila jezna, saj smo malo zamujali na kosilo.

Po kosilu smo nekaj časa spet namenili počitku. Popoldne smo spoznali ostale prebivalce doma. Želve, paličnjake, ribe in ptičko.

Zvečer je sledilo še najzanimivejše dejanje tabora: DISKO!!!

Vsaka soba je morala pripraviti točko, da se je predstavila ostalim. Dobro smo nastopali, učiteljici sta bili ponosni na nas. Po kulturnem programu je sledila še nora zabava. Imeli smo celo svoje glasbene želje, katerim je DJ z veseljem ustregel. Zabava je trajala doooolgooo v noč.

Po zabavi smo se kooomaj odpravili do postelj. Ples je pustil svoj davek 🙂 Utrujeni smo popadali v postelje in mirno spali do jutra.

3.DAN:

Kaaaaj?? Vidimo prav?? SNEEEEEG!!!

Na hitro smo se uredili, še zadnjič pospravili sobe (tokrat smo morali postelje sleči in posteljnino odnesti v pralnico). Komaj smo čakali, da mine zajtrk. Čakal nas je namreč lov na lisico. V smučarskih oblačilih smo se odpravili na sneg. Dobili smo zemljevid in sledili napotkom. Lisice nismo našli 🙁 smo se pa zelo zabavali ob reševanju zabavnih nalog. Nekatere so bile v snegu kar težke.

Ko smo se vrnil v dom smo se še malce poigrali z lesenimi palčkami. Kakšna noro dobra igrača. Strinjali smo se, da je boljša od vseh Skričerjev in Zekstormov :))))

 

Po kosilu smo se odpravili domov. Nasmejani, utrujeni, polni novih znanj in veščin. Nekateri smo bili tako omagani, da smo pot kar prespali. Lepo smo se imeli. Nina nas je zelo pohvalila, saj smo bili prijazni, ubogljivi in zelo samostojni.

 

 

 

Comments are closed.