O zrnja do kruha

V petek 15.2.2019 smo imeli v 2.c razredu tehniški dan. Obiskala nas je učiteljica Irena Hudobivnik in njene 3 pomočnice, deklice 7. razreda, ki obiskujejo izbirni predmet sodobna priprava hrane. Naslov tehniškega dneva je bil: Od zrnja do kruha.

Najprej smo spoznali iz česa sploh nastane kruh, kako pridobimo moko, kakšne vrste moke poznamo… Dekleta so nam pripravila tudi par zanimivih pregovorov, o katerih smo se pogovorili.

Po krajšem uvodnem delu je sledil zanimivejši del. Zamesili smo svoje testo. Vzhajali smo kvasec, ga nežno primešali ostalim sestavinam in naredili hlebček. Pustili smo ga, da počiva. Nato nam je učiteljica razdelila koščke testa. Vsak smo svojega dobro pregnetli in ga oblikovali v ptičke. Bilo je težje kot izgleda na 1. pogled. Nato je hišnik Darko naše ptičke odpeljal na matično šolo, kjer so se spekli.

Zelo težko smo čakali, da pridemo domov, da jih pokažemo in seveda pojemo, tako omamno so dišali. Domov smo odnesli tudi recept, tako da se že veselimo packanja po kuhinji!

Dober tek!

Comments are closed.