Teden vseživljenjskega učenja

Tudi letos smo na Centru uživali v prav posebnem tednu. Predstavilo se nam je mnogo skupin in posameznikov, kako pa smo se imeli, si lahko pogledate spodaj.

14.5.2019: ABC GIBANJA

Obiskala nas je naša Stanka, upokojena učiteljica razrednega pouka, ki je mnogo let poučevali na naši podružnični šoli. Danes je zelo aktivna v atletski šoli Rožle. Učenci so se najprej ogreli s prijetno igrico, kasneje pa preiskusili na atletskem poligonu. Za znanja željne je sledila še šola teka- na njej so se otroci naučili čim bolj zdravega načina treniranja in kako postati pravi tekač – to je tisti, ki zna v teku zelo uživati.

I 

14.5.2019: Z ESPERANTOM V SVET ŠTEVIL
Kaj pa je to za en jezik? Esperanto? Na naši delavnici smo se pobližje spoznali z njim. Ugotovili smo kako se pozdravi v esperantu in kako se predstavimo. Spoznali smo pesem (deklamacijo) Nombroj- Števila in se ob tem naučili šteti do 10. Vse to pod mentorstvom Nike Rožej.

15.5.2019: Prireditev ob zaključku bralne značke
Za zaključek Bralne značke je našo šolo obiskal priljubljen ilustrator Uroš Hrovat. Pridnim bralcem je predstavil ilustracije na zanimiv način.

 

16.5.2019: Obisk veteranke v 5.c razredu
Petošolce je obiskala veteranka na športnem področju – ga. Stanka Prezelj. Predstavila jim je namige za boljši trening v troboju, ki jih čaka v mesecu maju.

 

17.5.2019: Ritmična gimnastika 
Ritmična gimnastika je eleganten šport, ki v elegantno celoto povezuje prvine gimnastike, plesa, baleta, akrobatike in rokovanja z rekviziti. Gibi morajo biti usklajeni z izbrano glasbo. Na treningih je poudarek na gibljivosti in delu z rekviziti: obroč, žoga, kolebnica, kiji in trak. Klub Rija deluje na območju Kranja in njegove okolice ter skuša navdušiti čim večje število deklic za vadbo/trening ritmične gimnastike. Njihova vadba je prilagodljiva in prijazna otrokom. Dekletom dvigujejo samozavest s stalnimi pohvalami ter skrbijo za pozitivno vzdušje in prijazno komunikacijo na vsakem treningu. Deklice so nam pod skrbnim vodstvom Rije Droždek pripravile pravi spektakel.

18.5.2019: Predstavitev taborništva: RSŽml

Taborniki so se nam prestavili na zelo zanimiv način. Postavili so šotor, potem pa vas povabili na lov na lisico z nalogami. Te so se navezovale na 6 področij osebnega razvoja (1. telesni razvoj, 2. intelektualni razvoj, 3. čustveno – motivacijski razvoj, 4. socialni razvoj, 5. moralni razvoj, 6. duhovni razvoj). Vsak udeleženec je sledil puščicam, in tako zaokrožil med vsemi aktivnostmi. Pri tabornikih je vedno veselo.

19.5.2019: Ogled hortikulturnega društva

Razredna stopnja na PŠ Center se je v dopoldnevu zvrstila na obisku pri naših sosedih – hortikulturnemu društvu. Še vreme je zdržalo, tako, da smo uživali ob hranjenju rib, vohali smo začimbnice, sadili krompir in si ogledali preostale lepote njihovega vrta.

Comments are closed.