Select Page

Letos smo se učenci naše šole po dolgem času udeležili tekmovanja Male sive celice, ki ga večina pozna s televizije. Tekmovalci smo bili Lara Pungerčar, Una Iza Grandovec in Erazem Pivk. Priprave na tekmovanje so bile kar zanimive. Dobili smo se dvakrat pod mentorstvom učiteljice Andreje Molan. Pri učenju nam je pomagal sošolec Jakob Rakovec, je kot pravi televizijski voditelj vodil priprave.

Preden prideš na televizijo moraš najprej skozi predizbor. Taki predizbori potekajo po vsej Sloveniji in skoznje se ni lahko izmuzniti. Tudi naša ekipa se je udeležila enega takih predizborov.

Tekmovanje je potekalo v OŠ Škofja Loka Mesto, tja nas je spremljala učiteljica angleščine Vlasta Šilar. Preizkus je bil sestavljen iz dveh delov, pisnega in ustnega. V pisnem delu smo se kar dobro odrezali. Bili smo osmi, naloge pa so bile zelo, zelo težke. Spraševali so  nas  na primer, kdo so bili avtorji Pesmi štirih (žal smo zadeli le enega),  katera je slovenska ustreznica za labirint (za tiste, ki ne veste, je to blodnjak) in podobno. Prvih osem ekip (za las smo se uvrstili naprej) se je uvrstilo na ustni del. V tem delu je naša ekipa žal izpadla, ker so bile naloge pretežke. Ampak tekmovanje smo zaključili zadovoljni, ker smo se še vseeno kar dobro odrezali.

Učiteljica nam je pa obljubila, da bomo člani letošnje ekipe lahko v pomoč (nekakšni izkušeni trenerji) prihodnji generaciji sedmošolcev, ki bo šla na Male Sive Celice naslednje leto. Upamo, da se jih bo za sodelovanje odločilo čim več in bo naša šola na tekmovanje lahko poslala več ekip.

Erazem Pivk, 7. b

MSC1

MSC4