Select Page

  48. DRŽAVNO TEKMOVANJE

ZA PREGLOVA PRIZNANJA ZA UČENCE 8-ih in 9-ih RAZREDOV OŠ

Šolskega tekmovanja, ki je potekalo 20. Januarja 2014, se je na 444 OŠ Slovenije udeležilo 8553 učencev in učenk. Na šolskem tekmovanju si je 2406 udeležencev prislužilo bronasto priznanje, 1785 pa se jih je 8. marca 2014 pomerilo v državnem tekmovanju, ki je istočasno potekalo na 15-ih šolah po Sloveniji.

Ena izmed gostiteljic tekmovanja je bila tudi naša šola, ki je bila letos gostiteljica že dvanajsto leto zapored. Tekmovanja se je udeležilo 184 učencev in 34 mentorjev.

Program se je začel ob 9.00 z uvodnim pozdravom vodje tekmovanja organizacijskega odbora gospo Vilmo Cunk. sledil je pozdravni nagovor pomočnice ravnatelja gospe Ingrid Klemenčič ter predstavnika Zveze za tehnično kulturo Slovenije gospoda Jožeta Čudna. Nadaljeval se je s programom, ki sta ga vodili devetošolki Maja Mohar in Hana Marn. Predstavila sta se sedmošolec Matija Mervič z igranjem tube ter devetošolka Nika Mali s svojim čudovitim glasom, zaključil pa se je z govorom vodje  tekmovanja organizacijskega odbora Vilme Cunk.

Pri izvedbi tekmovanja so nam pomagali:Mestna občina Kranj,Zveza za tehnično kulturo Slovenije(ZOTKS),  Pošta Slovenija PE Kranj(Dražgoška ul. 8), SKB Banka d.d. PE Gorenjska-Kranj (Koroška c. 5), Zavod za turizem Kranj, Zavarovalnica Adriatic Slovenica d.d.-PE Kranj,Vzajemna d.v.z. PE Kranj(Koroška c. 1), Zavarovalnica Triglav d.d. OE Kranj, Cvetličarna Art d.o.o. Kranj, Cvetličarna Gomzi Podbrezje, Petrol d.d. Ljubljana, Hranilnica Lon d.d., Savatech d.d., Institut Jožefa Štefana- projekt Emilie,  Gorenjsko borzno posredniška družba- GBP d.d., Gorenjski glas, Lidl d.d. PE Kranj, Mercator poslovni sistem d.d. Ljubljana(Cash & Carry Naklo) , Sipic d. o.o, Ljubljana., Mesarija Arvaj Britof pri Kranju, Žito Gorenjka Lesce d.d., Pekarna Pečjak d.o.o. Škofljica. Pomurske mlekarne – enota Ljubljana, Ljubljanske mlekarne.

Vsi sponzorji so dokazali, da imajo posluh za mlade željnih znanja in uspehov ter da imajo

njihova podjetja  vizijo v prihodnost, ki je tlakovana z znanjem, za kar se jim tudi na tem mestu iz srca zahvaljujemo. Vsem in vsakemu posebej, ki ste nam kakorkoli pomagali pri izvedbi tekmovanja še enkrat iskrena hvala.

basist nastop
pevka

polna dvorana

Organizacijski odbor OŠ Simona Jenka Kranj
Vodja tekmovanja Vilma Cunk

 

Vodja Gorenjske regije
Miha Povšič