Select Page

 

V šoli smo se že ob zaključku 6. razreda pripravljali na tekmovanje MALE SIVE CELICE. V sklopu naše šole smo imeli predtekmovanje, ki ga je organizirala učiteljica Andreja Molan. Najprej smo v skupinah tekmovali v pisnem preizkusu in tisti, ki smo ga najbolje odpisali, smo tekmovali še v igri izberi tematiko. Izbranih je bilo 12 posameznikov, ki so se borili za nastop na regijskem tekmovanju. Pomerili smo se v igri abeceda in 6 zmagovalcev je dobilo vstopnico za nastop na regijskem tekmovanju, ki naj bi bilo takoj v začetku novega šolskega leta.

Sledile so že težko pričakovane počitnice, ki so dokaj hitro tudi minile. V sredo, 24. 9. 2014, smo se učenci, ki smo zmagali v igri abeceda, podali z avtobusom v Škofjo Loko, v šolo Ivana Groharja na regijsko tekmovanje. Na šoli so nam pripravili prijazen sprejem in nam razložili, kako bo potekalo celotno tekmovanje. Vsega skupaj se je zbralo okoli 30 ekip s cele Gorenjske, vsaka ekipa je tekmovala s tremi člani.

Sledilo je pisanje preizkusa. Povedali so, katera šola tekmuje v katerem razredu, nam zaželeli srečno pisanje, nato pa smo se vsi tekmovalci zapodili v razrede, v katerih smo pisali preizkus. V preizkusu so bila  lahka in tudi težka vprašanja. Na voljo smo imeli 20 minut. Naša ekipa je vprašanja rešila dokaj hitro, zato smo imeli še čas, da smo preizkus pregledali še dvakrat. Sledila je malica, za katero smo dobili sendvič in čaj. Imeli pa smo tudi čas, da smo se pomenili z ostalimi ekipami, kako smo odgovarjali na različna vprašanja. Čez približno 10 minut smo imeli v avli organiziran program, v katerem smo sestavljali uganke, da bi lažje pričakali razglasitev rezultatov. Kmalu smo izvedeli, katerih 8 ekip se je prebilo v igro izberi tematiko. Našo šolo sta predstavljali 2 ekipi. Ko smo izvedeli, da se je ena naših ekip uvrstila naprej, smo bili vsi neznansko srečni. Sledil je kratek odmor, nato pa je sledil del, kjer sta pomerili po dve ekipi. V tej igri so bila vprašanja dokaj težka. Na žalost smo dvoboj izgubili in nismo prišli na televizijsko oddajo, kamor so se uvrstile samo prve 4 ekipe z Gorenjske.

Čeprav nismo prišli na televizijo, je bila to nepozabna in poučna izkušnja, v kateri smo prav vsi uživali.

Lucija Brina Arvaj, 7.a

IMG_1122

IMG_1125

IMG_1127

IMG_1129

IMG_1151

IMG_1153

IMG_1155

IMG_1161