Select Page

IZLET   V  LONDON  2014

V petek, 3. 10. 2014, smo se učenci 9. razredov odpravili na štiridnevno nadstandardno ekskurzijo v London.

Zbrali smo se ob 14h pred matično šolo. Nato smo se z avtobusom odpeljali proti Ljubljani. Tam so se nam pridružili še osmošolci s Štajerske in vodička Damijana. Nato smo se odpeljali proti Benetkam. Po nekaj urah vožnje smo prispeli na letališče v Benetkah. Po natančni kontroli na letališču, smo v London prispeli okoli 23h. Z letališča Southend je sledila 2-urna vožnja do odličnega hotela.

Naslednje jutro smo vstali ob 7.30 in po obilnem zajtrku odšli do podzemne železnice in se odpeljali do središča Londona. Najprej smo si ogledali menjavo straže na konjih, potem pa odšli do Buckinghamske palače, vendar kraljice ni bilo doma. Nato smo se odpravili do opatije Westminster Abbey. Potem smo si ogledali znameniti Big Ben. Ogledali smo si še veliko drugih zanimivih stvari, nato pa je sledil PROSTI ČAS! Izkoristili smo ga za nakupovanje. Po prostem času smo si ogledali še naravoslovni muzej, v katerem smo videli okostja dinozavrov, okostje slona, plazilce, žuželke, simulator potresa. Premalo časa smo imeli na razpolago za tako velik in zanimiv muzej. Kljub dežju smo se še malo sprehodili po mestu ter odšli nazaj do hotela.

Drugi dan smo se z znamenitim rdečim dvonadstropnim avtobusom popeljali po Londonu in se nato z vlakom odpeljali do Greenwich parka. Preko Greenwicha poteka ničelni poldnevnik. Iz parka pa se nam je odprl pogled na olimpijsko vas, areno 02 in gondolo. Z ladjico smo se v sončnem vremenu popeljali po reki Temzi in videli svetovno znani Tower Bridge, London Eye, Big Ben. Nato pa smo se odpravili v muzej voščenih lutk- Madam Tussauds, kjer smo videli lutke veliko slavnih oseb. Z nekaterimi smo se tudi slikali (One Direction, Justin Bieber, Rihanna, Royal family, Rafael Nadal, Taylor Lautner, Robert Pattinson,..). Pred večerjo smo si ogledali Chinatown, znano po pečenih racah. Večerjali smo okusno – po pravilu »Eat as much as you can«: pizza, solata, testenine, pijača in sladoled. Njami. Zelo okusno. Nato smo odšli do hotela in spat.

Naslednji dan smo se z avtobusom še enkrat popeljali po Londonu do Cambridge University, kjer smo (kljub dežju) imeli voden ogled z angleško vodičko iz Londona. Danes velja Cambridge University z 31 college-i za eno najprestižnejših univerz na svetu. Tam smo videli laboratorij, v katerem so izvajali kemijske in fizikalne poizkuse. Videli smo tudi okno sobe Isaaca Newton-a. Nato pa smo se z avtobusom odpeljali do letališča. Okoli 22h smo prileteli v Benetke, od tam pa je ponovno sledila večurna vožnja do Kranja.

V Kranj smo se vrnili zelo zgodaj zjutraj, naslednji dan pa smo morali ob 8h že sedeti v šoli! Kljub malo spanja in veliko dežja, smo se imeli super in ni nam žal, da smo se udeležili ekskurzije.

                                                                                                                                                                                                                                                Ela Štern in Pia Urbanc   9.B

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????

???????????????????????????????