Select Page

Učitelji OŠ Simona Jenka Kranj bomo s petka na soboto, 29. – 30. 5. 2015, za nadarjene učence pripravili pohodni tabor s preživetjem v naravi.

ZA NADARJENE UČENCE OŠ SIMONA JENKA KRANJ

 

Učitelji OŠ Simona Jenka Kranj bomo s petka na soboto, 29. – 30. 5. 2015, za nadarjene učence pripravili pohodni tabor s preživetjem v naravi.

 

Program:

Dobili se bomo v petek, 29 .5. 2015, ob 8.45 na kranjski železniški postaji. Z vlakom se bomo odpeljali do Radovljice, sledil bo pohod po naravoslovni učni poti Pusti grad do tabornega prostora v Globokem, kjer bomo na tabornem prostoru ob reki Savi prespali noč. Domov se bomo vrnili v soboto, 30. 5. 2015, ob 15. uri na kranjsko železniško postajo.

 

S pomočjo učiteljic, učiteljev in tabornikov se bodo učenci seznanili z naravnimi in zgodovinskimi značilnostmi na naravoslovni učni poti Pusti grad in kako lahko preživijo noč v naravi.

 

Učenci bodo razdeljeni v skupine, ki bodo pod nadzorom učiteljev. Naloga skupine bo, da: postavijo bivališče, ognjišče, skuhajo v kotličku svoj obrok, naberejo drva, naredijo urnik članov skupine, ki bodo skrbeli za skupno ognjišče, večni ogenj, drva, prostor za smeti, jambor.

Na prostoru sta tekoča voda in stranišče.

Učenci bodo imeli možnost noč prespati v bivaku iz šotork ali v šotoru, ki ga bodo naredili ali postavili sami.

Oprema: nahrbtnik, dolge hlače, kratke hlače, dve majici s kratkimi rokavi, pulover ali jopica z dolgimi rokavi, vetrovka, spodnje perilo in nogavice za 2 dni, pohodni čevlji, kapa ali klobuk, manjša brisača, pribor za osebno higieno (ščetka, pasta, milo), podloga za spanje, spalna vreča, posoda za hrano, pribor (vilica, žlica, nož), čutara ali steklenica za tekočino, žepni nožek, svetilka.

Da bom imel naš tabor vsaj malo popotnega pridiha, bodo učenci svojo osebno opremo nosili s seboj. Lahke hoje s postanki bo približno 3 – 4 ure.

Več informacijo o poti dobite na :

http://www.radolca.si/naravoslovna-ucna-pot-pusti-grad/

http://www.zgs.si/slo/obmocne_enote/bled/gozdne_ucne_poti/index.html#c850

 

V PRIMERU SLABE IN ZELO DEŽEVNE VREMENSKE NAPOVEDI TABOR ODPADE.

 

Pripravil: Klemen Markelj, prof.zgod.                                             V Kranju, 25.5.2015