Select Page

učitelji OŠ Simona Jenka Kranj bomo v petek, 27. 5. 2016, in soboto, 28. 5. 2016, pripravili tabor za nadarjene učence, ki bo potekal na območju Bohinja.

Program:

V petek, 27. 5. 2016, bodo učenci po 6. šolski uri odšli na kosilo v šoli. Po kosilu se z avtobusom odpeljemo proti Bohinju.

 

Po prihodu v Bohinj se bomo peš odpravili na senožeti Rudnice. Tam si bodo učenci ob razlagi vodiča iz Triglavskega narodnega parka (TNP) in lokalnega poznavalca flore ob poti ogledali in spoznali:

  • rastlinsko raznolikost Rudnice z nekaterimi endemičnimi vrstami divjih orhidej,
  • spoznali, kako je ledenik izoblikoval in preoblikoval Bohinjsko dolino,
  • spoznali bodo, od kot izvira ime Rudnica,
  • spoznali bodo gore v okolici in pomen TNP – ja,
  • spoznali bodo del lokalne zgodovine (gradišča, planšarstvo).V spremstvu vodiča iz TNP nas bo pot vodila do Stare Fužine in mimo Zoisovega dvorca v korita Mostnice. Na koncu poti se bomo ustavili in prespali v planinski koči v Vojah.V soboto, 28. 5. 2016, se bomo po zajtrku sprehodili do slapu v Vojah. Nato bo sledil povratek do koče, zgodnje kosilo in odhod do Stare Fužine, od koder se bomo z avtobusom odpeljali domov. Predviden prihod je okoli 14. ure pred matično šolo.Oprema: nahrbtnik, dolge hlače, kratke hlače, dve majici s kratkimi rokavi, pulover ali jopica z dolgimi rokavi, vetrovka, spodnje perilo in nogavice za 2 dni, pohodni čevlji, kapa ali klobuk, manjša brisača, pribor za osebno higieno (ščetka, pasta, milo), čutara ali steklenica za tekočino, svetilka, fotoaparat, daljnogled in repelent.

 

Pripravila: Tatjana Vidic in Klemen Markelj