Select Page

Četrtek in petek, 17. in 18. maja, je 19 učencev naše šole preživelo drugačna šolska dneva.

V četrtek so se zbrali v šoli popoldan, ob 17.00. Gospa Tatjana Vidic, koordinatorka dela z nadarjenimi učenci, je učence glede na njihove želje razdelila v dve skupini. Učenci prve skupine so bili razporejeni v kuharsko delavnico, učenci druge pa so se spoznavali z animacijo.  Obe skupini učencev sta se pridno lotili dela. Eni so se zaprli v kuhinjo in skrivnostno ustvarjali »sladke packarije«, drugi pa ob obilici smeha sestavljali zgodbo, ki naj bi jo kasneje animirali.

Drugi dan so šli dopoldan vsi učenci v Gorenjski muzej in z arheologinjo rekonstruirali delček zgodovine Kranja. Po kosilu so se vrnili h kuhanju oz. animiranju. Animatorji so imeli kar precej dela, izdatno sta jima pomagala tudi gostujoča mentorja Brane Lenarčič in Janja Srečkar – ena skupina je risala in fotografirala, druga pa pripravljala glasbeno podlago za risanko. »Kuharji« so ta dan hitro zaključili s svojim delom, zato so se posvetili še angleškim kratkim zgodbam.

Ob sedmih zvečer so se vsi učenci zbrali skupaj v avli, kjer so učenci – kuharji – postregli, kar so ustvarili: koktejle, čokoladne pralineje in sladice na palčkah.

Animatorji so tudi zaključili s svojim delom in mentor je obljubil, da bo montaža risanke hitra. Njihov izdelek si lahko ogledate na povezavi.

Učenci so se imeli fino in si obljubili, da se še srečajo.

    

 

Nekaj vtisov:

»Na dnevih nadarjenih učencev sem se imel fino. Veliko smo se zabavali.« Urban Klemenčič, 7. d

»Na delavnicah je bilo zabavno, naučili smo se veliko novega in koristnega.« Mia Čabraja, 7. d

»Na delavnici animacije je bilo zanimivo. Ker rada rišem, sem pomagala pri risanju. Naučila sem se, kako nastaja animacija. Dober vtis sem dobila tudi pri skupinskem delu, ker smo morali vsi sodelovati.« Ula Lučka Jambrek, 7. č