Select Page

OBVESTILO O POTOVANJU V MÜNCHEN

 • Odhod avtobusa

Odhod v petek,  29. 3. 2019  ob 5.00 uri izpred Osnovne šole Simona Jenka Kranj.

 •  Namestitev

Holiday Inn Munich – Westpark

Albert-Rosshaupter-Str. 45

81677 München

Nemčija

Storitev: 1 x polpenzion (samopostrežni zajtrk in večerja)

 • Potrebni dokumenti

Za potovanje v Avstrijo in Nemčijo potrebujete veljavni osebni dokument. (Osebna izkaznica ali potni list).

 •  Zdravstveno zavarovanje z asistenco

Zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris je vključeno v ceno aranžmaja. Zavarovalno polico bo imela s seboj vodnica.

 • Vodnica na poti

Na poti vas bo vodila gospa Klavdija Jurišič.

 •  Vstopnine

V ceno aranžmaja smo vključili vstopnine: vstopnino v solni rudnik, vstopnino v Allianz Areno, vstopnino v Sea Life,   vstopnino na Olimpijski stolp, vstopnino v BMW muzej.

 •   Ostali stroški

po želji spominki, kosili, pijača…

 • Prehrana v Nemčiji in Avstriji

Kosili nista vključeni v ceno aranžmaja. Vodnica bo na poti poskrbela za dovolj časa za prigrizke med ogledi / topel obrok.  V Nemčiji in Avstriji so cene prehrane nekaj višje kot pri nas.

 •  Denarna valuta

Evro.

 •   O tem in onem

Program potovanja bo naporen. Priporočamo vam, da se udobno in primerno obujete in oblečete. Veliko bo hoje. Prosimo vas za strpnost in razumevanje.

Otroci in mladostniki na poti

Otroci in mladostniki  imajo veliko energije in večina jih z veseljem potuje v nove kraje. Na poti si pridobivajo izkušnje in nabirajo prijetne spomine. V domačem okolju so potniki prilagojeni na nadmorsko višino, podnebne razmere, živijo v ravnovesju z mikroorganizmi. Na potovanju potnik spremeni nadmorsko višino, podnebne razmere, pride v stik z novimi mikroorganizmi, zamenja časovni pas … Vsi ti dejavniki lahko vplivajo na njegovo zdravstveno stanje  oziroma počutje, zato je  pri kroničnih bolnikih priporočljivo pred potovanjem obiskati tudi izbranega zdravnika, da opravi kontrolni pregled. Zdravnik vam bo svetoval o morebitni spremembi režima jemanja zdravil med potovanjem.  Ne pozabite na zdravila.

Ker se bomo gibali med turističnimi znamenitostmi in bivali med običajnimi turisti, bodo ravno tako za nas veljala pravila lepega vedenja. Bodimo strpni do drugih in se potrudimo dober glas o Sloveniji in slovenskih turistih s svojimi dejanji ponesti v širni svet.

Nemčija in Avstrija veljata za varni deželi, seveda pa se tudi tukaj lahko zgodi, da smo zaradi svoje nepazljivosti ob kakšno dragocenost ali denar, zato skrbno shranimo in skrbimo za svoj osebni dokument, denar, fotoaparat ipd. Predvsem na mestnih ulicah in javnih prevoznih sredstvih dobro skrbimo za svoje imetje. Ministrstvo za zunanje zadeve ne navaja nobenih posebnih varnostih ukrepov, potrebna je običajna previdnost.

 •  Vreme

Te dni so temperature v Münchnu in Salzburgu podobne kot pri nas. Trenutna napoved za naslednji teden so temperature do 17 stopinj C čez dan in pretežno sončno vreme. Priporočamo vam udobna oblačila in obutev.

V rudniku soli Hallein, ki ga bomo obiskali prvi dan, se temperature gibljejo od 7 do 10 stopinj C. Priporočamo topla oblačila in primerno obutev.

Preden krenete na pot, preverite vreme!

Napoved (25.3.) za petek in soboto:

            13° / 2°

                            15° / 2°

ŽELIMO VAM PRIJETNO POTOVANJE  IN MNOGO NOVIH TER LEPIH DOŽIVETIJ!