Select Page

 

BEREMO Z MAČKOM MURIJEM

prispevek PDF

Drugošolci smo v letošnjem šolskem letu prvič sodelovali v projektu Beremo z mačkom Murijem, s katerim želimo spodbuditi branje in si prizadevamo izboljšati bralno pismenost. Projekt poteka v sklopu mednarodnega projekta iEARN.

V prvem delu projekta smo se kot razred predstavil šoli partnerici. Učenci so komaj čakali, da odnesejo Murija s seboj domov, seveda skupaj s knjigami. Učiteljica je zašila bralno vrečko in tako je vsak ponedeljek Muri odšel novim dogodivščinam naproti. Ob ponedeljkih je učenec skupaj z Murijem poročal, kaj vse sta doživela v preteklem tednu, predstavila sta zapis v bralnem dnevniku in seveda povedala, katere knjige sta skupaj prebrala. Dnevnik je zaokrožil med učenci in do konca pouka je bil v bralnem kotičku, kjer so si ga učenci lahko večkrat ogledali. Nato smo skupaj določili učenca/-ko, h kateremu je odpotoval Muri. Muri nas je spremljal povsod: na sprehodih, izletih, pri nakupih, kuhanju, v šoli v naravi, pomagal je pri domačem delu, v oporo pa je bil tudi pri šolskih nalogah. Bil je tudi odličen soigralec pri nogometu in kartah, v večernih urah pa dober prijatelj, ki je poskrbel za miren spanec.

Ob koncu projekta smo si bralne dnevnike izmenjali s šolami partnericami. Naši dnevniki pa so razstavljeni v bralnih kotičkih, kjer ga učenci radi listajo, se ob njem pogovarjajo in družijo.

Učiteljice drugih razredov