Select Page

V letošnjem šolskem letu 2020/21 so učenke in učenci od drugega do šestega razreda OŠ Simona Jenka Kranj množično sodelovali pri mednarodnem projektu »Holiday Card Exchange«.

Pri projektu, ki je trajal od oktobra 2020 do maja 2021, je sodelovalo okoli 160 učenk in učencev s svojimi mentoricami OŠ Simona Jenka Kranj – Matična, PŠ Center, PŠ Goriče, PŠ Trstenik in PŠ Primskovo.

V okviru mednarodnega projekta mreže iEARN »Holiday Card Exchange – izmenjava novoletnih voščilnic« se je naša šola povezala s partnerskimi šolami po svetu. Sodelovali smo s šestimi šolami, ki so bile iz Moldavije, Rusije, Belorusije, Ukrajine in dve iz Tajske.

Učenci so izdelali zelo lepe božično-novoletne voščilnice, jim dodali lepe želje in misli, napisali nekaj o sebi ter napisali kratka pisma, v katerih so predstavili našo državo in šolo. Zaradi epidemije smo voščilnice letos morali poslati večinoma preko elektronske pošte. Dve ovojnici z voščilnicami sta k sreči še prispeli do šol v Rusiji in Moldaviji.

Voščilnice, ki smo jih prejeli iz partnerskih šol, smo si nato lahko ogledali v živo in tudi preko diaprojekcije. Učenci so pri ogledu voščilnic in branju pisem zelo uživali. Spoznali smo nove države in kulture ter dobili nove prijatelje.

Pri projektu smo kot mentorice sodelovale: Darja Mur, Urška Gregorin, Suzana Kešina, Simona Frank, Petra Plot, Tina Podgoršek, Dijana Brdar, Marijana Kavčič, Mojca Šarlija.

Zapisala koordinatorka projekta Darja Mur­­

Nekaj izdelkov, ki so nastali pri tem projektu: