Select Page

Novinarke smo intervjuvale učence 6., 7. in 8. razredov, saj nas je zanimalo, kateri je njihov najljubši šport in zakaj.

Najprej smo obiskale 6. a, kjer sta na naši vprašanji odgovorili Kristina in Lia. Kristinin najljubši šport je twirling. Twirling je šport, pri katerem se uporablja kovinska palica, podoben pa je ritmični gimnastiki. Kristini je ta šport všeč, ker ga trenira. Lijin najljubši šport pa nam je bolj poznan, in sicer nogomet. Všeč ji je, ker pri njem veliko teče. V 6. c sta na vprašanja odgovarjala Ana in Peter. Anin najljubši šport je tenis, ker ga velikokrat igra z družino. Petrov najljubši šport pa je košarka. Všeč mu je, ker jo trenira in to že štiri leta. V 6. č smo se o najljubšem športu pogovarjale z Vito in Markom. Vitin najljubši šport je twirling, saj obožuje gimnastiko in mažoretke. Markov pa košarka, saj se mu zdi zelo zabavna.

Neja iz 7. a nam je razkrila, da ima najraje odbojko, ker jo trenira. Matevž iz 7. a pa uživa v košarki. Všeč mu je, ker je to zelo kreativen šport. V 7. b smo se o najljubšemu športu pogovarjale z Nevenom in Markom. Nevenov najljubši šport je odbojka. Zakaj? Zdi se mu zabavna, pa tudi trenira jo. Markov šport je nogomet, ker je to igra z žogo. Neža iz 7. c trenira ples, v njem neizmerno uživa. Dodaja, da je pomembno, da v športu uživamo in ga ne izvajamo pod prisilo.

Na vprašanja so odgovorili še učenci 8. a in 8. c razreda. Atena iz 8. a trenira atletiko. Pravi, da ima rada tek. Maks pa najraje spremlja košarko. Lana iz 8. c se zabava pri odbojki, Jakobov najljubši šport pa je downhill. Gre za vožnjo s kolesom izven urejenih poti, po navadi v gozdu. Šport mu je všeč, ker v njem uživa.

Eva Zoja Iljaš, Nina Naglič, Angela Hribar, 8. a