Teden vseživljenjskega učenja – TVU

Home » Teden vseživljenjskega učenja – TVU

V okviru projekta smo v mesecu maju in začetku junija izvedli naslednje delavnice:

5. razred: Kako delujejo telefoni?

3. 5. 2023 (Peter Grošelj)
Kdo je izumil telefon? Kako smo prijatelja poklicali včasih in kako danes? Kakšni so bili telefoni v preteklosti in kakšni danes? Kaj vse danes omogočajo telefoni? Vse to in še več so učenci izvedeli na delavnici o delovanju telefonije.

 

2. in 3. razred: Prva pomoč

16. 5. 2023 (Irena Hudobivnik)
Znanje o prvi pomoči je zelo pomembno. Na delavnici so učenci spoznali kako oskrbeti rane, osnove povijanja in osnovne položaje za ponesrečence.

 

4. razred: Dražgoški kruhki

23. 5. 2023 (Mirjam Remic)
Dražgoški kruhki so ročno oblikovani in okrašeni medeni kruhki. Izdelani so iz medenega testa ter ročno oblikovani in okrašeni s cvetličnimi motivi. Na delavnici so učenci izvedeli, kako so nastali dražgoški kruhki ter se preizkusili v oblikovanju, okrasitvi in peki srca.

 

1. razred: Računalniško opismenjevanje

5. 6. 2023 (Mirjam Remic)
Na delavnici so učenci pridobili osnovne veščine uporabe programa slikar. S pomočjo različnih risarskih in slikarskih orodij so narisali sliko. Hkrati so se urili v uporabi in upravljanju miške.

 

4. in 5. razred: Esperanto

14. 6. 2023 (Nika Rožej)
Kratek opis: Učenci so spoznali jezik esperanto. In sicer pozdrave v esperantu, se poskušali predstaviti, pogovorili so se o jezikih sosednjih dežel. Spoznali so tvorca esperanta dr. Ludvika L. Zamenhofa, abecedo, naučili so se poimenovati nekatere dele telesa in s pomočjo kamišibaja recitirati pesmico.

Učitelji: Defibrilator

4. 5. 2023 (Peter Grošelj)
Kratek opis: Namen delavnice je bil, da se učitelji seznanijo kje se nahaja šoli najbližji defibrilator, kako pridejo do njega in se naučijo pravilne uporabe le tega. Delavnica je bila v prostorih gasilskega doma Goriče, kjer se defibrilator nahaja. Predstavljeni so bili tudi temeljni postopki oživljanja.

 

 

2023-07-13T23:20:05+02:00
Go to Top