Zdravstvena delavnica

Home » Zdravstvena delavnica
V torek, 3. 1., nas je obiskal reševalec Matjaž ter nam na zelo zanimiv način predstavil, kako pomembno je ozaveščanje učencev in nas učiteljev o prvih korakih oživljanja – na kakšen način in kako lahko pomagamo osebi, ki je nezavestna ter kaj že lahko naredijo v takem primeru četrtošolci.

 

“Naučila sem se dve pesmi, kako pomagati ljudem, kako oživljati in poklicati pomoč. Všeč mi je bilo, ker je Matjaž prijazen in kdaj tudi smešen. Vedno bi ga lepo sprejeli. Zelo smo veseli, ko pride in všeč mi je bilo, ko sem skupaj s Tinkaro zaigrala zgodbo.”
Tisa

“Naučila sem se dve pesmi in kako oživljati in kaj je defibrilator. Najbolj mi je bilo všeč, ko je Tisa na meni pokazala, kakšna je priprava na oživljanje.”
Tinkara

“Naučila sem se veliko. Naučila sem se pravilno obrniti lutko, naučila sem se dve pesmici. Zelo smo bili veseli, ko je prišel Matjaž.”
Katja

“Naučila sem se dve pesmici, kako se oživlja in kaj narediš, če je človek v nezavesti. Najbolj mi je bilo všeč, ko sem poskusila oživljati in ko sem ležala na tleh in me je moja sošolka oživljala, kot da sem nezavestna.”
Kaja

“Najbolj mi je bilo všeč, ko smo oživljali. Naučil sem se, da ko človek ne diha ni živ in takrat moraš človeka oživljati.”
Tomaž

“Naučila sem se dve pesmici in kako oživljati z napravo za oživljanje. Najbolj mi je bilo všeč, ko je Tinkaro zapustil fant in smo jo morali rešiti in ko smo peli pesmici.”
Lili

“Naučil sem se kako uporabljati mašino za oživljanje in kakšen je postopek za oživljanje. Naučil sem se tudi, kako poklicati reševalce. Najbolj mi je bilo všeč, ko je reševalec  govoril zgodbico o tem, da sta srce in pljuča zaljubljena, možgan pa je njun prijatelj.”
Bine

“Naučil sem se kaj narediti, če je človek nezavesten. Najbolj mi je bilo všeč, ko je reševalec govoril pesmico o tem, kako poklicati reševalce. Naučil sem se še veliko več.”
Jakob

“Naučil sem se oživljanja. Najbolj mi je bilo všeč oživljanje.”
Lovro

 

 

 

 

Foto: Suzana Kešina

2023-01-18T20:58:57+01:00
Go to Top