KD Loški muzej (3. razred)

Home » KD Loški muzej (3. razred)

V sredo, 22. 3. 2023, sme se odpravili v Škofjo Loko. Zjutraj ob 8.00 smo se vkrcali na avtobus. Potem smo v Kranju pobrali še 3. razred matične šole. Ko smo prispeli v Škofjo Loko, smo odšli na Loški grad. Na dvorišču Loškega gradu smo se razdelili v dve skupini. Skupina matične šole se je prva odpravila v Loški muzej. Tretji razred trsteniške šole pa smo odšli na lov za zakladom. Ko smo zaklad našli, nam je organizatorica, to kar je bilo zaklad, razdelila. V zakladu so bile lizike in magnetki. Nato smo se usedli na klopi na grajskem dvorišču in pojedli malico. Nazadnje smo odšli v muzej. Po ogledu muzeja smo si ogledali še staro hiško. Nato smo se z avtobusom odpeljali v šolo.

Ela Kern, 3. t

Danes smo se odpravili v Škofjo Loko. Tam smo si ogledali muzej in iskali skriti zaklad. Pri zakladu so bile naloge zelo različne in zanimive. Za nagrado smo dobili lizike. V muzeju smo videli veliko nenavadnih slik. Nato nam je gospa predstavila zanimive zgodbe, ki so bile napete. Ko smo si ogledali muzej in našli zaklad, smo se odpravili proti avtobusu. Muzej mi je bil všeč in mogoče se bom še kdaj vrnil.

France Dolenec, 3. t

Z avtobusom smo se odpeljali v Škofjo Loko. Od avtobusne postaje pa do gradu smo hodili 25 minut. Najprej smo šli na lov za skritmi zakladom. Lov je potekal skoraj po celi Škofji Loki. Zaklad je bil okusna lizika in magnet. Zaklad smo našli na grajskem vrtu. Nato smo odšli na ogled gradu. Slišali smo veliko zanimivih zgodb. Tam bile puške in figurice gradu. Tam smo se ogromno naučili.

Kaja Hafner, 3. t

Včeraj, 22. 3. 2023, smo šli v Škofjo Loko. Na parkirišču je avtobus ustavil. Tam smo se postavili v kolono. Pot smo nadaljevali po pločniku čez most. Nadaljevali smo pot do gradu. Ko smo prišli do gradu, sta nas tam čakali dve gospe. Z nami so bili tudi učenci iz Kranja. Razdelili smo se in določili, kdo gre v muzej in kdo gre na skriti zaklad. Mi smo šli na lov za skritim zakladom, druga skupina pa v muzej. Ko smo prišli nazaj, smo dobili magnetek in liziko. Nato smo šli na malico. Ko smo pojedli, smo šli v muzej. V muzeju smo izvedeli veliko zanimivega. Potem smo šli v hišo, kjer je nekoč tam živel kmet. Počasi smo pospravili stvari v nahrbtnik in šli do parkirišča. Tam nas je čakal avtobus. Vkrcali smo se. Med potjo smo se pogovarjali in ko smo prišli, smo šli nazaj v šolo in pojedli kosilo.

Manca Celar, 3. t

Utrinki z izleta:

2023-03-25T09:36:01+01:00
Go to Top