Novinarski detektivi

Home » Novinarski detektivi

V šolskem letu 2023/2024 smo se ponovno zbrali novinarski detektivi, člani novinarskega krožka PŠ Trstenik. Že od oktobra dalje raziskujemo, spremljamo, beležimo in poročamo o novicah naše šole, o domačem okolju in dogodkih po Kranju,  Sloveniji in svetu.

Naše delo je že od lanskega leta lepo utečeno. V uvodnih urah smo imeli uredniške sestanke, kjer smo se pogovarjali o nalogah, idejah za prihodnje novice, iskali zanimive ljudi za intervjuje ter raziskovali, katero področje naše novinarje najbolj zanima. Vsak novinar ima svoj novinarski zvezek, kamor beleži ideje, naloge in svoje delo tekom naših novinarskih ur. A seveda, ker novinarsko delo nikoli ne počiva, se novinarji odpravijo na delo tudi v času odmorov med šolskim tednom ali v času po pouku. In vse novinarsko delo zelo veseli. Se nam v drugem letu pridružiš tudi ti?

Prednosti našega krožka je precej. Veliko novosti izveš med prvimi, naučiš se raziskovati in pripravljati intervjuje, izboljšaš svoje besedno tvorjenje ter pisanje in najpomembneje, naše delo poteka tudi na računalniku. Naučiš se pa seveda še marsikaj – sodelovanja, spoštovanja, dogovarjanja, druženja, samoinciative in tudi strpnosti.

Naše delo redno objavljamo na šolski novinarski tabli, zato vsi vljudno vabljeni, da si ob obisku šole naše prispevke preberete.

 

To smo mi – novinarski detektivi.

 

Vesele praznike!

2023-12-12T19:34:49+01:00
Go to Top