ŽABICE

Home » ŽABICE

V sredo, 22. 3. 2023, smo imeli na šoli vajo evakuacije. Med igro smo slišali zvonec za evakuacijo, hitro smo se prijeli za roke in naredili vlakec, ter v miru in skupaj odšli na zbirno mesto, ki je na igrišču šole. Odlično smo se odrezali :-) 

Zapisala: Vesna Valjavec


V četrtek, 2. marca, so k nam prišli otroci folklorne skupine Iskraemeco. Ob spremljavi na harmoniko, ki jo igra naš Rok, so nam prikazali, kako se pleše folklora. Predstavili so nam narodno nošo, kako so oblečeni fantje in dekleta, ki plešejo folkloro, na koncu pa so še nas naučili plesati Ob bistrem potoku je mlin. Otroci so bili navdušeni. Hvala našemu Roku, da se je dogovoril za obisk 😀

Zapisala: Vesna Valjavec


V sredo, 22. 2. 2023, nas je obiskal g. Dušan. S seboj je prinesel violino na katero nam je zaigral. Skupaj smo zapeli nekaj pesmic ob spremljavi violine. Tudi sami smo  poskusili zaigrati na violino in si jo ogledali.


Obisk zdravstvene preventive – Nosni mucki in umivanje rok

V ponedeljek, 30. 1. 2023, nas je obiskala medicinska sestra iz Zdravstvenega doma Kranj in nam v okviru preventive zdravja predstavila, kako se pravilno odkašlja v rokav, kako si pravilno umivamo roke in kam gre nosni smrkelj (v robček :-)) S sabo je prinesla tudi svojega prijatelja Naceta, ki se boji bacilov, ki ležijo na mizah, stolih, na tleh in na naših rokah, če jih ne umivamo redno, zato smo se dogovorili, da si bomo pridno in redno umivali roke, da bomo skrbeli za čiste mize in stole v vrtcu in da na sprehodu ne bomo prijemali stvari iz tal. Naučili smo se pravilno umivati roke, s pomočjo zgodbice o traktorju res ni bilo težko. Otrokom je bilo umivanje rok z zgodbico res všeč in so si roke umivali na ta način tudi pred in po kosilu.

Zapisala: Vesna Valjavec


Zelo lačna gosenica

Danes, v torek, 24. 1. 2023 smo si ogledali lutkovno predstavo domače izvedbe Zelo lačna gosenica. Z otroki smo skupaj šteli sadje in zelenjavo ter poimenovali vso hrano, ki jo je gosenica pojedla, saj je bila res zeloo lačna. Na koncu pa smo še skupaj zapeli pesmico Gosenica je lezla. Pravljico smo si ogledali kar dvakrat zapored, saj nam je bila tako zelooo všeč. Na lutke smo povabili tudi najmlajše prijateljčke iz skupine pikapolonice.

Zapisala: Vesna Valjavec

 


Pod medvedovim dežnikom

Ker je danes, v ponedeljek, 23. 1. 2023 zunaj deževalo in nismo mogli na sneg, smo si ogledali hišno lutkovno predstavo Pod medvedovim dežnikom, ki jo je za nas izdelala in nam jo zaigrala naša Vesna. Na predstavo smo povabili tudi prijatelje iz skupine pikapolonic. Z otroki smo skupaj poimenovali živali, ki so nastopale v pravljici, prav tako smo jih skupaj preštevali, koliko se jih je že stisnilo k medvedu pod dežnik.

Zapisala: Vesna Valjavec


Ko zunaj pada sneg, mi naša okna v igralnici krasimo s snegom iz tempera barve in  odtisov otroških dlani. Vsak otrok je na okno odtisnil svojo snežinko. Ko se boste sprehodili mimo vrtca, se le ozrite na naša lepa zasnežena okna :) 

Zapisala: Vesna Valjavec


Pečemo piškote v vrtcu

Ker nam je od božičnega sejma ostalo še nekaj mešanic za piškote, smo jih danes, 19. 1. 2023, v vrtcu spekli kar sami. Najperj smo mešanico stresli v posodo in dodali mokre sestavine, nato zamesili testo, ki smo ga nato oblikovali v kačice in na koncu v rogljičke. Mmmm je dišalo po sveže pečenih piškotih. Grizljali smo jih za kosilo in malico, pa še ostalo nam jih je toliko, da smo jih ponudili še prijateljem. Slastni so bili :). Zapisala: Vesna Valjavec


Zimske radosti – zabava na snegu

Ko zapade sneg, komaj čakamo na sneženo zabavo. Danes, 17. 1. 2023, smo se z otroki zabavali na snegu, se kepali, delali angelčke, hodili po snegu, se lovili in iskali sneženega škratka. Zapisala: Vesna Valjavec


Piščanček Pik

Danes, v sredo, 4. 1. 2023 smo si ogledali lutkovno predstavico Piščanček Pik, ki sem jo zaigrala kar sama, prav tako sem izdelala tudi lutke. Otrokom je bila predstava zelo všeč, skupaj pa smo se naučili tudi pesmico o Piščančku Piku. Kar povprašajte otroke, naj vam jo zapojejo :) Z otroki smo se dogovorili, da jim predstavo zaigram še večkrat. Zapisala: Vesna Valjavec


Mojca Pokrajculja

V četrtek, 22. 12. 2022 smo si v vrtcu ogledali lutkovno predstavo Mojca Pokrajculja v izvedbi naših učencev iz podružnične šole Goriče. Otroci so se res potrudili in nam zaigrali odlično predstavo o Mojci Pokrajculji. Naša Ajša je rekla da je bila “danes predstava res odlična” :-) Zapisala: Vesna Valjavec


Dedek Mraz

Danes, v sredo, 21. 12. smo si ogledali glasbeno predstavo v izvedbi naših učencev in učiteljice Mojce Konjar. Učenci so nam zaigrali na inštrumente in zaplesali ples snežink. Na koncu pa smo skupaj priklicali dobrega moža – Dedka Mraza, ki nam je prinesel kup daril – igrače za vrtec. Darila smo skupaj odprli in se z njimi že igrali.

Zapisala: Vesna Valjavec


Kino v vrtcu

Enkrat v letu tudi v vrtcu lahko gledamo risanke. To se zgodi na zadnji dan v vrtcu pred božičnimi prazniki, ko si v vrtcu privoščimo ogled božične risanke. Letos smo gledali Nodi reši božič. Bilo je kot v pravem kinu, vsak je sedel na svojem stolu, grizljali smo domače piškote in skupaj s prijatelji in Nodijem, Božičku pomagali rešiti božič. Super je bilo :)

Zapisala: Vesna Valjavec


Čajanka

Danes, 20. 12. smo imeli v vrtcu čajanko. Prižgali smo si svečke, pripravili čaj in ob poslušanju božičnih pesmic smo grizljali tudi slastne piškote.

Naš Rok pa nam je zaigral na svojo harmoniko. Skupaj smo rajali in se zabavali. Zapeli smo nekaj znanih božičnih in otroških pesmic in zaplesali s prijatelji.

Zapisala: Vesna Valjavec


Novoletne voščilnice

Ker se bliža konec leta, ko drug drugemu zaželimo vse dobro v novem letu, smo tudi mi izdelali voščilnice za svoje družine.

Žabice Vsem želimo vse dobro v novem letu, veliko zdravja in osebne sreče. Srečno 2023!


Pod medvedovim dežnikom

V petek, 16. 12. so nas obiskali dijaki Gimnazije Kranj, ki so nam tako kot vsako leto zaigrali lutkovno predstavo. Letos je predstava nosila naslov Pod medvedovim dežnikom. Otroci so v predstavi zelo uživali in tudi sodelovali s petjem otroških pesmic o lisici, miški in zajčku. Naša Iva je na koncu predstave rekla: “To je bila pa res odlična predstva”. :)


Sejemo žito

Na god sv. Barbare, 8. 12. smo sejali božično žito. Vsak je napolnil svoj lonček z zemljo in vanj natresel majhno pest semen. Lončke smo lepo okrasili z našimi umetninami, ki smo jih ustvarili s suhimi barvicami na barvni papir. Otroci so nato podali idejo, da bi jih še potiskali s tempera barvo, kar smo tudi storili. Žito že pridno raste, saj ga skrbno zalivamo.

2023-03-23T09:30:54+01:00
Go to Top