PIKAPOLONICE

Home » PIKAPOLONICE

V četrtek,  2.3.2023 so nas obiskali otroci iz folklorne skupine iskraemeco Kranj. Predstavili so nam gorenjski otroški narodni noši, nam zaplesali nekaj plesov nato pa so nas naučili preprost ples Ob bistrem potočku je mlin. S harmoniko nas je spremljal vzgojitelj Rok.


Pikapolonice se imamo rade, rade, rade, rade …


Pikapolonice prvič v šolski telovadnici


PRVIČ NA SNEGU

Igra na snegu in s snegom…


VESELI DECEMBER

V decembru smo v skupini Pikapolonice ustvarjali z barvo, sejali božično žito, imeli čajanko ob svečkah, ogledali smo si gledališke predstave dijakov gimnazije Kranj in učencev naše šole, okraševali smo novoletno jelko in kar je najpomembneje – obiskal in obdaril nas je Dedek Mraz.


Pecivo in harmonika

V sklopu tedna otroka smo s prijatelji iz skupine Žabice pekli pecivo. Z njim smo se posladkali na vrtčevem igrišču ob spremljavi harmonike in prijatelji, ki so nas obiskali iz vrtca pri OŠ Janeza Piharja Center.


Obisk Julije in Franceta

Z vozički smo se odpravili proti Prešernovem gaju, kjer sta nas pričakala Julija in Prešeren. Pozdravila sta nas in nas popeljala skozi gaj, zaplesala in razdelila fige.
Hvala za lepo doživetje kolegicam in kolegom iz Vrtca pri OŠ Janeza Puharja.


UVAJANJE NOVE SKUPINE OTROK – PIKAPOLONICE

V letošnjem šolskem letu smo prvič sprejeli otroke stare 1-2 leti. Otroci so kaj kmalu začeli raziskovati igrače in igralnico, ter nama toliko zaupali, da so se pocrkljali in potolažili v naročju. Skupaj smo peli pesmice, se igrali z igračami ter preko igre osvajali dnevno rutino: sprejem otrok, igra, previjanje, hranjenje, bivanje na prostem, počitek, odhod domov.

2023-03-06T08:21:21+01:00
Go to Top