Home » Beseda ravnateljice

Beseda ravnateljice

Beseda ravnateljice2022-08-17T12:43:28+02:00

Dragi učenci, dragi sodelavci, spoštovani starši!

S 1. septembrom se podajamo na pot novega šolskega leta. Nov začetek je tudi čas, da si postavimo cilje, ki jih bomo zasledovali med šolskim letom. Seveda pa ne bomo pozabili na zmage, ki smo jih že dosegli in na izzive, ki smo jih že premagali. Naj bo to motivacija, ko se zdi, da bomo obupali.

Do vsakega cilja moramo prehoditi pot; včasih gre vse gladko in naravnost, spet drugič je pot do cilja nekoliko bolj vijugasta in strma. A z vztrajnostjo, sodelovanjem, medsebojno pomočjo, vzpodbujanjem, odprto komunikacijo in pogumom vedno lahko dosežemo zastavljeno. Naj bodo to tudi v tem šolskem letu pomembne vrednote vseh, ki smo del šolskega prostora. Vsak od vas skriva v sebi različne potenciale. Naj bo to znanje, umetnost, šport, humanitarnost, ročne spretnosti. Novo šolsko leto je priložnost, da jih razvijate. Različna tekmovanja, natečaji, projekti so priložnost, da pokažete tisto, kar znate in zmorete.

Dragi učenci! Želim vam, da v šoli dobite čim več znanja. Pa ne le šolskega znanja, temveč tudi znanje za življenje; razumevanje drug drugega, spoštovanje, odkrit pogovor, poštenost, prijazna beseda in skrb za druge. Torej tista znanja in veščine, ki se jih nevede učite na taborih, ekskurzijah, med odmori in tudi med poukom. Prav vsakemu od vas želim, da v šolo hodi rad, se v njej počuti varno in sprejeto. Želim vam tudi, da stkete mnoga nova prijateljstva. Vsi, ki delamo na šoli, vam bomo pri temu v oporo in pomoč.

Spoštovani starši! Vaše sodelovanje, zaupanje, strpen in odprt pogovor, podpora pri spremembah ter soočanje z različnimi izzivi skupaj z nami so pomemben doprinos, da bo šola varna, in, da bodo učenci dobili različna znanja, ter si tako tlakovali pot v odraslost.

Šola ni le stavba. Šola smo ljudje v njej. In vsak od nas je soodgovoren, da bomo šola, kot si jo želimo. Šola s srcem.

Vaša ravnateljica
Ingrid Klemenčič

Go to Top