Home » Portfolio » Nadstandardne aktivnosti

Nadstandardne aktivnosti

Nadstandardne aktivnosti2023-01-05T14:47:11+01:00

Naš škotski dnevnik

(napisala Neža Šteblaj)


Četrtek, 29.9.

Naša pot na Škotsko se je začela z letom z letališča Jožeta Pučnika Ljubljana v London. Kljub slabemu vremenu smo imeli odličen let z lepim razgledom. Po pristanku smo se napotili do hotela v Manchestru, kjer smo prenočili. Na poti nam seveda ni bilo dolgčas, saj nam je vodič krajšal čas s pripovedovanjem škotske ter angleške zgodovine.


Petek, 30.9.

Zajtrkovali smo odlično, s pestrim izborom prehrane. Po zajtrku smo se takoj odpravili proti Škotski. Na poti smo se naučili škotsko ponarodelo pesem in se s tem seznanili tudi z  njihovo posebno angleščino. Ogledat smo si šli malo industrijsko vasico Lanark, kjer smo spoznali življenje ljudi v 18. stoletju. Proti večeru smo se ustavili v Glasgowu, kjer smo se sprehodili po mestu ter povečerjali.

Three craws :  https://youtu.be/8BngJKGZe1k


Sobota, 1.10.

Zjutraj smo se odpravili v Edinburgh, kjer smo ostali cel dan. Pred prihodom v Edinburgh smo imeli kratek postanek ob avtocesti, v Kelpies. Pri tem je bilo zanimivo to, da imajo na Škotskem  veliko spomenikov v obliki konj. Ogledali smo si tudi dvigalo za ladje med dvema rečnima kanaloma. Od tam smo se odpravili direktno v Edinburgh. Najprej smo se povzpeli na hrib, da smo si ogledali ocean in mesto pod nami. Pozneje smo se sprehodili proti središču mesta, kjer smo imeli tudi nekaj prostega časa. Videli smo kar veliko talentov po ulicah, kot na primer ulične lutke.


Nedelja, 2.10.

Odpravili smo se v črno-belo obmorsko vasico Invararay in si jo ogledali. Poleg tega smo imeli na razpolago tudi ogled muzeja,  kjer je bilo prikazano življenje v zaporu skozi različna zgodovinska obdobja. Proti popoldnevu smo se peljali skozi čudovito škotsko višavje, kjer smo imeli iz avtobusa prekrasen pogled na res lepo in zeleno pokrajino. Ustavili smo se tudi pri jezeru Loch Ness, si tam ogledali razvaline gradu in zagledali za kratek trenutek celo pošast Nessi ;). Dan smo končali v Invernessu.


Ponedeljek, 3.10.

Ker si v soboto nismo uspeli obiskati Narodnega muzeja v Edinburghu, smo to opravili dopoldne. Po kosilu pa smo se odpravili do letališča,  kjer smo se z večernim letom dokončno poslovili od Škotske. Leteli smo v Bologno. Po pristanku smo se z avtobusom direktno odpravili v Kranj, kamor smo prispeli v zgodnjih jutranjih urah.


Go to Top