Home » Novice » ŠOLSKA SKUPNOST IN ŠOLSKI OTROŠKI PARLAMENT

ŠOLSKA SKUPNOST IN ŠOLSKI OTROŠKI PARLAMENT

ŠOLSKA SKUPNOST IN ŠOLSKI OTROŠKI PARLAMENT

Učenci, ki so bili v svojih oddelkih izbrani kot predstavniki, so se v ponedeljek, 19. septembra srečali na prvi seji šolske skupnosti in šolskega parlamenta.

Pogovarjali so se o pomenu in vlogi šolske skupnosti in parlamenta ter o zadolžitvah in načrtih za delo v skupnosti. Sprejeli so letni načrt dela, v katerega so vključene humanitarne dejavnosti, dobrodelne akcije, obeležitev spominskih dni in praznikov, skrb za varno in prijetno okolje na šoli in srečanja šolskega parlamenta. Tega sestavljajo predstavniki oddelkov predmetne stopnje, njihove razprave in aktivnosti pa bodo v tem šolskem letu povezane z vsebino, izbrano na lanskem nacionalnem otroškem parlamentu: Duševno zdravje otrok in mladih.

V tem tednu praznujem Teden otroka pod geslom SKUPAJ SE IMAMO DOBRO, v katerem so prvošolci doživeli sprejem v šolsko skupnost, pouk poteka v večji meri na prostem, manj je domačih nalog…

V okviru prve seje šolske skupnosti in parlamenta so bile izvedene tudi volitve predsednika/predsednice in namestnika/namestnice. Oddanih je bilo 22 glasovnic, od teh ena neveljavna.

Največ glasov sta dobila:

SARA DRAKSLAR iz 9. B, ki je postala predsednica in

ROK LOGAR iz 8.Č, ki je njen namestnik.

 

Obema za izvolitev čestitamo! Vsem predstavnikom v šolski skupnosti in šolskem parlamentu želimo dobrih idej in navdušenja za delo ter veliko uspešno izpeljanih akcij, v katerih se jim bodo pridružili vsi vrstniki.

2022-10-06T14:36:25+02:00
Go to Top