Home » Novice » SPLETNI KVIZ O VARNI RABI INTERNETA

SPLETNI KVIZ O VARNI RABI INTERNETA

 

Ekipa Varni internet v sodelovanju z A1 Slovenija izvaja projekt Spletne brihte, s katerim osnovnošolce na zabaven in poučen način izobražujejo o skritih pasteh spleta ter učinkoviti, varni in odgovorni rabi digitalnih tehnologij. V mesecu varne uporabe interneta so organizirali vseslovenski spletni kviz, da učence osnovnih šol še dodatno ozavestijo o pomenu varne in odgovorne uporabe spleta. Kviz je potekal 16. februarja 2023 ob 11 uri. Pri projektu so sodelovali s knjigo Guinnessovih svetovnih rekordov, saj so želeli podreti rekord o največjem spletnem kvizu na svetu in to jim je tudi uspelo.

Udeležene šole smo prek računalnika ali večjega digitalnega zaslona spremljale neposreden prenos na YouTube-u z moderatorjem Sašem Staretom, ki je učence vodil skozi vprašanja

(https://www.youtube.com/watch?v=FjLXUEQpsPo&t=5716s). Na naši šoli smo se vsi skupaj zbrali v šolski avli.

Učenci so se v kviz prijavili s svojo napravo (telefon, tablica, prenosni ali šolski računalnik), s katero so odgovarjali na zastavljena vprašanja. Kviz je bil sestavljen iz 4 sklopov z 8 vprašanji in je trajal dobro uro.

Na kviz smo prijavili 267 učencev. Sodelovali so učenci 7., 8. in 9. razredov. 22 učencev je bilo ta dan odsotnih. Tisti, ki niso imeli svojih elektronskih naprav, so kviz reševali na šolskih prenosnih računalnikih in tablicah, nekaj jih je reševalo v paru s sošolci. Učenci so preko kviza na zabaven način obnovili in pridobili nova znanja o varni in odgovorni rabi interneta.

Pred kvizom smo se z učenci na razrednih urah pripravljali na kviz s pomočjo gradiva, ki ga je organizator pripravil v spletni učilnici na njihovi spletni strani (https://spletnikviz.a1.si/).

 

Pripravila: Urška Glastovec

2023-02-20T14:46:30+01:00
Go to Top