Home » Novice » Dan za spremembe

Dan za spremembe

Vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe svoje skupnosti. Tako Slovenska filantropija že vse od leta 2010 v začetku pomladi vabi ljudi, da stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in za en dan postanejo prostovoljci. Na ta dan se lotevamo konkretnih dejanj, s katerimi izboljšujemo življenje v svojem okolju in v širši družbi.

Prvi Dan za spremembe smo organizirali 24. marca 2010. Na ta dan so v različnih krajih po Sloveniji potekale številne prostovoljske akcije, ki smo jih pripravili v sodelovanju s prostovoljskimi organizacijami in občinami. Pridružil se jim je lahko vsak, ki je želel v družbo in okolje vnesti pozitivne spremembe.

Tudi na naši šoli se vsako leto pridružujemo tem akcijam

 

In tudi letos se s temo ZAČUTIMO IN MISLIMO DOBRO!

Zato bomo danes poskusili svoj prosti čas in svojo energijo nameniti dobrim delom, ki bodo večala skupno dobro, solidarnost, spoštovanje, enakost, zaupanje, omogočala socialno vključenost vseh posameznikov v naši šoli in prispevala k pozitivnim in trajnostnim spremembam.

Na to nas bodo danes po šoli opominjali plakati in prostovoljke, ki bodo v času malice po razredih delile dobre misli.

 

 

 

Ja, res je prav vsak izmed nas lahko prispeva k boljšemu počutju na šoli!

Spreminjaj tudi ti!

 

Mislimo in čutimo dobro, kar še naš Prešeren v svoji Zdravljici pravi:

 »…ker dobro v srcu mislimo;

dókaj dni

naj živí

vsak, kar nas dobrih je ljudi!«

 

 

 

Mentorice Prostovoljcev

 

2023-04-18T12:14:06+02:00
Go to Top