Home » Novice » DAN V RABLJENIH OBLAČILIH

DAN V RABLJENIH OBLAČILIH

23. APRILA SE BOMO OBLEKLI V RABLJENA OBLAČILA

 

Raziskava Obleka naredi človeka je razkrila, da delež prodanih oblačil iz druge roke znaša manj kot 1 %, še redkeje pa se v Sloveniji poslužujemo izposoj. Po drugi strani pa letno v povprečju vsak od nas zavrže 12 kg oblačil. Za Ekologe brez meja, Pravično trgovino Slovenija in Focus, društvo za sonaraven razvoj je bil to jasen signal, da moramo spodbuditi in približati ponovno uporabo.

Zato tretje leto zapored 23. aprila organiziramo Dan v rabljenih oblačilih in vas vabimo, da se nam pri tem pridružite. Ponovna uporaba oblačil rešuje več izzivov sodobne družbe – hiperprodukcijo, hiperpotrošnjo in ‘hiperodlaganje’. Po naših izkušnjah se jim najlažje zoperstavimo z zgledom, od tod tudi zamisel in potreba po Dnevu v rabljenih oblačilih.

23. aprila zato oblecite rabljena oblačila in z zgledom na družbenih omrežjih k ponovni uporabi spodbudite tudi svoje bližnje. Fotografirajte se v oblačilih iz druge roke, tistih, ki vam jih je dala babica ali pa posezite po stylingu iz recikliranih kosov. Fotografirajte se z napisom Dan v rabljenih oblačilih in objavi dodajte #DanVRabljenihOblačilih.

 

Kako lahko sodeluješ, si oglej na spletni strani: OBLEKA NAREDI ČLOVEKA.

2023-04-21T10:51:36+02:00
Go to Top