Home » Novice » Prva pomoč na RTV

Prva pomoč na RTV

BILI SMO GOSTJE ODDAJE 1. programa   Radia Slovenije v Ljubljani

Novinarka  1. programa Radia Slovenija nam je sporočila veselo novico, da smo gostje  oddaje Hudo! v soboto, 20.5.2023 od 9.00 ure do 10.00 ure. Z veseljem smo se odzvali vabilu. Oddaja nacionalnega radia Hudo! je namenjena predmetni stopnji OŠ populacije na 1. programu Radia Slovenija. Oddaja traja eno uro z vmesno glasbo, pogovarjali smo  se o pomenu prve pomoči, sodelovanju in  izkušnjah s tekmovanja.

 

Povabljeni smo bili kot gorenjski regijski  prvaki v znanju o prvi pomoči.  Z nami v studiu so bili tudi državni prvaki v letošnjem šolskem letu  2022/23  iz znanja o prvi pomoči iz Šempetra v Šaleški dolini. Naša ekipa je na državnem tekmovanju zasedla odlično deveto mesto. Zahvala za pomoč pri izvedbi tekmovanja gre tudi  OZ RK Kranj in gospe Biljani Djaković, ki s srcem in dušo skrbi za podmladek v MO Kranj. V soboto, 20.5. 2023 smo se zbrali pred  poslopjem , kjer nas je sprejela asistentka oddaje. Popeljala nas je v peto nadstropje 1. programa Radia Slovenija.

V oddaji je sodelovalo le del  tekmovalne ekipe. V Ljubljano na Radio Slovenija  so bili prisotni : Dolinar Luka, Dobovšek  Gal in Kreslin Dino, opravičeno odsotni pa so bili: Hribar Angela, Iljaš Eva- Zoja , Naglič Nina in Trivundža Nemanja. Hvala staršem za prevoz. Tehnik  nas je opozoril na bližino mikrofonov in vklop rdeče lučke za pogovor  v živo. V studiu nas je pričakala novinarka gospa Buršič Liana in nam predhodno malo nakazala temo pogovora.

 

Najprej nas je predstavila z imeni in povedala, s kakšnim namenom smo tam. Pogovor je tekel v živo in zelo sproščeno.  Obe mentorici sva povedali , kako poteka naše delo na šoli, učenci pa  so spregovorili o delu pri krožku in vtisih , ki so jih pridobili na državnem tekmovanju iz znanja o prvi pomoči, ki je bil v soboto, 13.5. 2023 v Kopru. Tam nas je sodelovalo 14 ekip iz vse Slovenije. Povedali smo tudi naše načrte za naprej. Po oddaji smo si pogledali še ostale studie v radijski hiši. Na koncu smo se  zahvalili za povabilo in gostoljubnost. Bilo nam je v veliko čast, da smo bili gostje oddaje in da   prenašamo znanje in izkušnje naprej svojim vrstnikom in zanamcem.

 

Še nekaj utrinkov s snemanja oddaje….

studio 1

Vhod v zgradbo manjši studio

skupinska slika

Mentorica krožka  RK OŠ Simona Jenka Kranj Irena Hudobivnik

 

2023-05-29T09:31:38+02:00
Go to Top