Home » Novice » Gorniški tabor

Gorniški tabor

GORNIŠKA TABOR 13.14.15.9.2023

(rezerva 18.19.20.9.2023)

 

Gorniška tabor za 9. razrede je letos organiziran kot tabor, zato imajo učenci, ki se tabora ne bodo udeležili, nadomestne dejavnosti. Tabor bomo izvedli v treh dneh. Prijavljenih je 40 učencev.

Zbor pred šolo v sredo 13.9 (ponedeljek 18.9.) 2023 je ob 7.15 , odhod 7.30, prihod do Slapa Savica ob 8.30. Sledi malica, pričetek pohoda ob 9.00.

POTEK POHODA

Prvi dan gremo od Slapa Savice do Koče pod Bogatinom (3 ure), kjer bomo imeli kosilo. Po počitku se bomo odpravili na popoldanski pohod do Bogatinskih vratc, najbolj pogumni pa na Mahavšček in Bogatinsko sedlo.

Drugi dan po zajtrku gremo do Koče pri Sedmerih jezerih (hoje približno 3 ure). V koči bo kosilo in počitek. Popoldne gremo na popoldanski pohod do jezera Ledvička, najbolj pogumni in hodni pa do koče na Prehodavcih (višina čez 2000m).

Tretji dan se bomo po zajtrku odpravili čez Štapce, do Planine pri jezeru, kjer bomo imeli malico (2 palačinki) do Kosijevega doma na Vogarju, kjer bomo imeli kosilo. Po kosilo pa povratek v Staro Fužino, kje nas bo čakal avtobus. Skupaj bo hoje s postanki 8 ur.

Popoldanski pohodi potekajo brez velikih nahrbtnikov, zato naj ima vsak ali dva skupaj en manjši nahrbtnik ali torbico za okrog pasu.

 

Za pohod morate imeti večji nahrbtnik, kamor zložite samo najnujnejše stvari, da ne boste nosili prevelike teže. Zložite si tako, da boste imeli v žepkih stvari, ki jih potrebujete med hojo (voda, robčke, energijska ploščica). Na dnu nahrbtnika imate zložene težje stvari (copate za v kočo, lahko rezervne superge, v primeru, da čevljev nimaš uhojenih, bombažno spalno vrečo, rezervno oblačilo trenerka, majico, pulover). Zaradi spremenljivega vremena moraš imeti v nahrbtniku kapo, rokavice in tanjšo bundo ali nepremočljivo vetrovko.

S seboj vzamete dovolj vode, pod Bogatinom voda ni pitna, jo je potrebno kupiti, zato imaš za prvi dan vsaj 2 l tekočine. Ko pridemo do Sedmerih jezer, boste vodo lahko dolivali za zvečer in naslednji dan. Poleg vode imate s seboj izotonične pijače. Malico dobite v šoli, vzamete si še energijske ploščice(4), suho sadje, oreščke in kar potrebujete sami. Vse glavne obroke imate v kočah, tako da dodatnih sendvičev ne potrebujete.

Potrebujete toaletni pribor, manjšo brisačo, lahko vlažilne robčke. Za spanje potrebujete spalno vrečo. Lahko jo kupite v koči, stane 6,00 eur. To je rjuha in prevleka za enkratno uporabo. Namesto tega si lahko kupite bombažno spalno vrečo, ki je pralna in jo imate potem več let. Kupite jo v trgovini s športno opremo, stane okrog 10 eur.

S seboj imejte nekaj denarja za pijačo in lastne potrebe.

Skupna cena bo okrog 180,00,€, vključen je prevoz, vsi obroki in nočitve.

 

 

 

Spremljevalci:

VODJA

Jazbec Duša

Ostali spremljevalci

Alenka Savnik, Tanja Stanič, Vlasta Godnič


 

SEZNAM OPREME ZA POHOD V GORE:

 • Nahrbtnik
 • Čevlji ( trpežne čevlje s profiliranim podplatom)
 • Oprema za zaščito pred dežjem: anorak s kapuco, vetrne hlače, zložljiv dežnik
 • Pohodne palice
 • Hlače dolge (trenirka), lahko tudi kratke
 • Toplejši gornji del oblačila (termo velur ali lahka bunda, pulover
 • Rokavice, kapa topla, s šildom
 • Majica dolgi rokav 2 kom
 • Majica kratek rokav 4 kom
 • Rezervno perilo, nogavice (pohodne in navadne) 4 kom
 • Toaletni pribor
 • Športni copati
 • Spalna bombažna vreča
 • Žepna svetilka
 • Osebna prva pomoč
 • Prusikova vrvica
 • Manjši nahrbtnik
 • Krema za sonce

 

NADOMESTNE DEJAVNOSTI ZA GORNIŠKI TABOR

 

Število učencev:

9.a                      15

9.b                      13

9.c                      16

9.č                       9

SKUPAJ            53

 

13.9.

ZBOR 7.30  pred MŠ, ODHOD: 7.45 z avtobusom  do Završnice in naprej do Valvazorjevega doma pod Stolom. Povratek po isti poti. Povratek v Kranj ob 14.00.

SPREMLJEVALCI:

VODJA:                  Tina Kaltenekar

SPREMLJEVALCI: Luka Flajnik, Zupan Mojca, Bešter Špela, Švabič Bojan

 

14.9

ZBOR ob 9.00 na MŠ, pohod okoli Brda, vmes postanek za razlago teme o planinstvu, nevarnostih v gorah, vozlih in navezovanju. Možnost ogleda alpinističnega filma pred odhodom na pohod (v tem primeru bo zbor na MŠ ob 8.00. Ogled in izbor filma pripravita razredničarki v dogovoru u Andrejem. Povratek pred šolo ob 14.00.

VODJA:                  Pirc Andrej

SPREMLJEVALCI:  Zupan Mojca, Bešter Špela

 

 

15.9.

ZBOR 7.30 pred MŠ,   ODHOD 7.45 planinski pohod na Dobrčo. Z avtobusom do Brezij pri Tržiču, pohod do koče na Dobrči, povratek po isti poti, Kranj 0b 14.00.

VODJA:                    Tina Kaltenekar

SPREMLJEVALCI:    : Luka Flajnik, Zupan Mojca, Bešter Špela, Švabič Bojan, ________________,  ____________.

 

Za pohode se potrebuje ustrezna obutev z narebrenimi podplati, nahrbtnik, lahka in zračna oblačila, lahko tudi pohodne palice, izotonična pijača, energijske čokolade in podobna energijska hrana.

Učenci vzamejo pred odhodom malico v kuhinji.

 

Udeležba na nadomestnih dejavnostih je obvezna. Če bodo učenci koristili dopust ali bodo odsotni zaradi drugih opravičljivih razlogov, morajo to pravočasno sporočiti razredničarki.

 

 

 

 

 

 

 

 

2023-09-05T13:50:54+02:00
Go to Top