Home » Novice » Dan slovenske hrane

Dan slovenske hrane

Dan slovenske hrane (uradno razglašen s strani Vlade Republike Slovenije) in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, se vsako leto izvaja tretji petek v mesecu novembru. Letos bo obeleževanje potekalo v petek, 17. novembra.

Tudi letos bomo na ta dan na naši šoli (vrtcu) pripravili Tradicionalni slovenski zajtrk in obeležili dan slovenske hrane, ki smo ga na naši šoli razširili na teden slovenske hrane. Kosila na jedilniku so tradicionalne slovenske jedi.

Ta projekt naj bi nas spomnil, da je hrana, ki so jo pridelali in pripravili ljudje na naših kmetijah, v kmetijskih in živilskih podjetjih in zadrugah, bolj sveža in okusnejša.

Na šoli bo otroke v vrtcu in učence prvih razredov obiskal čebelar. Učencem nižje stopnje bomo dan popestrili stojnico različnih vrst lokalno pridelanega sadja kmetije Matijovc, učencem višjih razredov pa s stojnico, na kateri bodo lahko degustirali različne vrste kruha in mlevskih izdelkov pekarstva Triler, saj se letošnji slogan glasi »Kruh za zajtrk – super dan!«.

Pri izbirnih predmetih SPH in NPH bodo učenci izdelali  plakate na to temo.

Organizirano je bilo tudi predavanje za zaposlene in starše “Ko vem, kaj jem”,  in sicer v sklopu projekta LOKALNO GOR, v katerega je vključena tudi naša šola.  Predavanje je izvedla Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije.

2023-11-16T09:19:45+01:00
Go to Top