Home » Novice » Dan samostojnosti in enotnosti

Dan samostojnosti in enotnosti

Zadnji šolski dan v letu 2023 smo se poklonili naši državi Sloveniji s proslavo ob bližnjem prazniku. Dan samostojnosti in enotnosti praznujemo 25. decembra, ko so razglasili izid referenduma (ki je sicer potekal 23. 12.). Vse to smo s pomočjo učencev 4. a hitro ponovili. Nato so nam 4. a, s točko body percussion, predstavili kaj pomeni enotnost. Starejši pevski zbor je zapel čudovite pesmi o Sloveniji in o otroštvu. Mionini in Lenini prsti so spretno poplesavali po klavirju, Urbanovi po kitari, Kai Sven nam je s pozavno približal svet Kekca. Folklorni krožek je ob zvoku harmonike zaplesal dva gorenjska plesa. Med točkami so nam Natalija, Nedžma in Filip povedali nekaj lepih misli o naši domovini in recitirali pesem Ferija Lainščka. Bobnar Rožle nas je popeljal v svet ritma z bobni, plesalki Stela in Neja s svojimi norimi gibi. Pred slavnostnim trenutkom, ko smo vsi ponosno zapeli našo himno, nam je otroški pevski zbor zapel še pesem o domači vasi.

Drugi del je bil obarvan bolj praznično. Za prihajajoče dni so nam Ana, Luka, Lotty, Jure in Elena deklamirali pesem Pek. Za zaključek je otroški pevski zbor zapel pesem o snežinkah, starejši pevski zbor o snežaku.

Po prireditvi je folklorni krožek s koledovanjem obiskal še vsak razred na razredni stopnji posebej in jim po stari navadi zaželel srečno novo leto.

Iskreno se zahvaljujem mentorici otroškega zbora Tjaši Štucin in njenim pevcem, mentorici folklornega krožka Mateji Urbiha njenim plesalcem ter harmonikarju Roku. Iskrena hvala mentorju pevskega zbora Mateju Wolfu in njegovim pevkam ter bobnarju Rožletu. Posebna zahvala gre plesalkama Steli in Neji za udarni nastop. Hkrati se zahvaljujem povezovalcu Lovru Šavsu, ki je svojo vlogo izpeljal odlično in Luku Š. za tehnično pomoč in ozvočenje. Hvala vsem nastopajočim in sodelujočim, imenovanim in neimenovanim. Srečno v novem letu 2024!

2023-12-31T13:36:19+01:00
Go to Top