Home » Novice » ZIMSKI ŠPORTNI DAN

ZIMSKI ŠPORTNI DAN

TOREK, 16.1.2024, rezervni termin PETEK, 19.1.2024

 VSEBINA IN NAVODILA

 


SMUČANJE IN DESKANJE NA KRVAVCU

CENA:

 • 29,18€ vključuje smučarsko vozovnico, avtobusni prevoz, smučarskega učitelja
 • 12,68€ vključuje avtobusni prevoz, smučarskega učitelja, velja za učence, ki imajo svojo smučarsko vozovnico.

(cena je izračunana za 40 učencev smučarjev ali deskarjev)

Zbor za vse smučarje in deskarje je ob 7.15, odhod avtobusa je ob 7.30. Učenci smučajo in deskajo pod vodstvom šolskih učiteljev spremljevalcev in  smučarskih učiteljev od 8.30 do 13.40. Odhod avtobusa s parkirišča pod Krvavcem  bo ob 14.15, povratek v Kranj ob 14.45.

Pred odhodom na smučanje morate poskrbeti za ustrezno pripravljene smuči in deske, smučarske čevlje morate spakirati v nahrbtnike, ker vstop v avtobus s smučarskimi čevlji ni dovoljen. Učenci morajo imeti obvezno smučarsko čelado. Pogoj za udeležbo na smučanju in deskanje je znanje paralelnega zavoja, za deskanje pa znanje vijuganja po srednje strmem terenu.

 

ZA SMUČARJE IN DESKARJE ZAČETNIKE TA VSEBINA ŠPORTNEGA DNE NI PRIMERNA.

 


ZIMSKI POHOD PLANICA – TAMAR 

CENA:

 • 11,57 € vključuje avtobusni prevoz, izračun cene za 35 učencev

Zbor za vse učence je ob 7.45, odhod avtobusa v Planico bo ob 8.00. Hoja do koče v Tamarju bo trajala približno eno uro po zasneženi in mestoma rahlo poledeneli poti. Pohodniki naj bodo zato primerno obuti (v visoke čevlje z narezano gumo, čevlji z plastičnimi podplati niso primerni) in naj imajo s seboj tudi pohodne palice in nahrbtnike. V koči v Tamarju je možno kupiti čaj in hrano. Povratek avtobusa iz Planice  je ob 12.00, povratek v Kranj ob 13.00.

 


TEK NA SMUČEH, KRPLJANJE, SANKANJE na JEZERSKEM      

CENA:

 • 19,48€ (izračun cene za 120 učencev) vključuje avtobusni prevoz, izposoja        opreme za posamezne dejavnosti in vodenje športnega dne.

Učenci bodo izvajali malo zimsko olimpijado, vse 3 dejavnosti v trajanju 45 minut na eno dejavnost. Po preteku časa se skupine zamenjajo in začnejo z drugo dejavnostjo. Učenci morajo biti oblečeni v topla zimska oblačila, kape, rokavice in visoke zimske čevlje. S seboj morajo imeti nahrbtnik, v katerem je šolska malica, pijača in morebitna dodatna oblačila in dodatna hrana.

 • Zbor za vse učence je ob 7.45, odhod avtobusov ob 8.00.
 • Povratek z Jezerskega bo ob 12.30, prihod v Kranj bo ob 13.30.

 


DRSANJE LEDENA DVORANA KRANJ

CENA:

 • vstopnina (na naročilnico) 3,00 €
 • Izposoja drsalk (plača vsak sam 3,00€

Zbor za vse drsalce je ob 8.00, odhod ob 8.15. Učenci pred drsanjem naredijo krajši pohod od šole preko naselja Rupa, do Kokrice, nazaj proti vojašnici, kjer prečkajo cesto, do Vrtnarije Kalija in naprej do Ledene dvorane. Učenci drsajo od 9.00 do 12.00. Po končanem drsanju se vračajo do šole po najkrajši poti.  Sposoja drsalk je možna samo za učence, ki znajo drsati in nimajo svojih drsalk. Izposojo plačajo sami, zato morajo imeti s seboj gotovino.

 


RAVNINSKI POHOD (brezplačen)

Pohod bo potekal krožno od šole, preko naselja Rupa, do Kokrice proti Bobovku, do jezera. Tu bo postanek za malico. Povratek v smeri vojašnice, proti vrtnariji Kalija in nazaj do šole. Namenjen je učencem, ki imajo zdravstven težave ali nimajo ustrezne pohodne ali športne opreme. Učenci potrebujejo za pohod udobno obutev, obleči se morajo plastno, nahrbtnik za malico in pijačo.

 


Prijavnico za športni dan obvezno oddajte do srede, 10.1.2024 športnemu pedagogu ali razredniku.

Pred odhodom učenci in učitelji vzamejo malico v kuhinji, malica je skupna za vse učence.

Plačilo po položnici!

Po oddaji prijavnice športnim pedagogom spremembe prijav niso možne.

Odsotnost od športnega dne je potrebno javiti vnaprej razredniku, drugače se obračuna cena športnega dne. Razrednike prosim, če ste pozorni na manjkajoče učence in morebitno odsotnost pravočasno opravičite.

Cene športnega dne so okvirne, dokončna cena bo znana po končanem športnem dnevu in je odvisna od točnega  števila udeležencev.                                     

 

Aktiv športa: Duša Jazbec

 


CILJI športnega dne:

 • Spoznati športne vsebine, katere v času pouka športa ni možno izvajati
 • Aktivno preživljanje časa
 • Sprostitev in uživanje
 • Druženje z vrstniki in sošolci
2024-01-03T07:52:03+01:00
Go to Top