Home » Novice » Zmaji miru 2024

Zmaji miru 2024

Oddelki podaljšanega bivanja 1. A; 2. B in 2. A.; 3. A in 2. A; 3. B in 4. B na matični šoli, smo sodelovali v Mednarodnem projektu iEarn – Zmaji miru

Mednarodni projekt iEARN – Talking Kites Around the World (Zmaji miru) je letos potekal v oddelkih podaljšanega bivanja. Začeli smo ga s pogovori o življenjih otrok po svetu, njihovih različnih usodah in ga primerjali z našimi življenji. Dotaknili smo se vrednot kot so sprejemanje, strpnost, prijateljstvo, spoštovanje, hvaležnost, sobivanje, empatija, ljubezen … Spomnili smo se, da ideja za projekt izvira iz del pomembnega človeka med 2. svetovno vojno in sicer Janusza Korzcaka. Bil je zdravnik, pisatelj in pedagog, ki se je boril za pravice otrok. Lepšal je življenja sirotam in bil pogumno z njimi do konca, saj je šel z njimi na vlak smrti.

Vedno imamo nebo in zmaji lahko prinašajo upanje ter lepšajo otroški svet.

Z izdelavo zmajev in zapisom srčnih misli na njih ter njihovim spuščanjem, smo v svet ponesli upanje, želje, ljubezen. S tem simboličnim dejanjem učimo otroke, za svet najpomembnejše vrednote, empatije.

Naši zmaji so leteli 21. 3. 2024 in se tako pridružili zmajem otrok s celega sveta.

Tina Podgoršek

2024-04-29T10:32:42+02:00
Go to Top